Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο 14χρονος που συνελήφθη ως βομβιστής ζητά ως αποζημίωση 15εκ. ευρώ!

Ο 14χρονος που συνελήφθη ως βομβιστής ζη...

Το φιάσκο των Αρχών

Η οικογένεια του Αχμέντ Μοχάμεντ, του Τεξανού μαθητή που συνελήφθη όταν οι καθηγητές του σχολείου του πέρασαν το αυτοσχέδιο ρολόι που είχε φέρει στο σχολείο για... βόμβα, πρόκειται να διεκδικήσει 15 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Independent.

Με επιστολές που έστειλαν τη Δευτέρα, οι δικηγόροι της οικογένειας ζήτησαν ακόμη τη γραπτή συγγνώμη του δημάρχου της περιοχής του Ίρβινγκ, όπου σημειώθηκε το συμβάν αλλά και του αρχηγού της τοπικής αστυνομίας, προειδοποιώντας ότι, αν δεν συμμορφωθούν με το αίτημα, θα καταθέσουν αγωγή εναντίον τους.

«Ο Αχμέντ δεν απείλησε ποτέ κανέναν, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, και ούτε είχε ποτέ τέτοια πρόθεση. Ο μόνος που πληγώθηκε εκείνη την ημέρα ήταν το ίδιο το αγόρι και οι ζημιές που υπέστη δεν οφείλονται σε παράβλεψη ή ανικανότητα», ανάφερε η επιστολή των δικηγόρων στις τοπικές αρχές.

«Το σχολείο και οι δημοτικές αρχές που εμπλέκονταν στο συμβάν ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν για να προστατέψουν τα δικαιώματα του Αχμέντ. Απλώς αποφάσισαν να μην κάνουν το σωστό», συμπληρώνουν οι δικηγόροι.

Τόσο ο έφηβος όσο και ο πατέρας του ισχυρίζονται ότι ο νεαρός έπεσε θύμα ισλαμοφοβίας.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν λίγες μέρες, η οικογένεια του εφήβου ανακοίνωσε ότι ο Αχμέντ πρόκειται να μετακομίσει στο Κατάρ, αφού δέχτηκε την πρόσκληση από το Ίδρυμα του Κατάρ να σπουδάσει στο Πρόγραμμα για Νέους Εφευρέτες.

«Αυτό σημαίνει ότι εμείς, ως οικογένεια, θα μετακομίσουμε στο Κατάρ, όπου ο Άχμεντ θα πάρει μια πλήρη υποτροφία για λύκειο και πτυχίο πανεπιστημίου», δήλωσε η οικογένειά του γραπτώς.

Ο νεαρός, που ασχολείται με τη ρομποτική και φοιτούσε σε γυμνάσιο του Ντάλας, έχει γίνει διασημότητα από τότε που συνελήφθη το Σεπτέμβριο. Η οικογένειά του και αυτός ταξιδεύουν από τον Οκτώβριο ανά την υφήλιο για να συναντήσουν επισήμους.

Λίγες μέρες μετά από τη σύλληψη του νεαρού, ο Ομπάμα είχε συναντήσει τον Μοχάμεντ σε μία εκδήλωση, όπου τον χαιρέτησε με χειραψία, όπως έκανε και με άλλους μαθητές, και τον αγκάλιασε.

Μετά τη διάδοση της είδησης της σύλληψής του και της φωτογραφίας που έδειχνε τον μαθητή να φοράει μια μπλούζα της ΝΑΣΑ και χειροπέδες πισθάγκωνα, ο Ομπάμα του αναρτήσει ένα tweet που έλεγε «Ωραίο ρολόι, Αχμέντ. Θες να το φέρεις στον Λευκό Οίκο; Θα πρέπει να εμπνεύσουμε περισσότερα παιδιά σαν και σένα να συμπαθήσουν τις επιστήμες. Είναι αυτό που κάνει την Αμερική μεγάλη».

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο, ο έφηβος ανήρτησε το δικό του tweet, λέγοντας, «Ήταν απίστευτη εμπειρία και τιμή να γνωρίσω τον πρόεδρο Ομπάμα».

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις