Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξανανοίγει, μετά από 7 χρόνια, ο μεγαλοπρεπής ναός της Παντάνασσας - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ξανανοίγει, μετά από 7 χρόνια, ο ...

Στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου θα μεταφερθεί, λιτανευτικά, η εικόνα της Παναγίας Παντανάσσης

Η μεγάλη στιγμή της «επιστροφής» στον ιστορικό μεγαλοπρεπή ναό της Παντάνασσας που ανακατασκευάστηκε και ανακαινίστηκε για να επουλωθούν και αποκατασταθούν οι ζημιές που είχε προκαλέσει ο σεισμός του Ιουνίου του 2008, έφτασε.

Στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου 2015 κι ενώ θα ηχούν χαρμόσυνα οι καμπάνες, θα γίνει η λιτανευτική μεταφορά της θαυματουργής εικόνας της Παντάνασσας από το ναίδριο παραπλεύρως στον κυρίως ναό όπου και θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντων του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθου.

Οι κ.κ. Χρυσόστομος και Χρύσανθος θα λειτουργήσουν και το πρωί της Κυριακής 22/11 πλαισιωμένοι από πολλούς ιερείς ενώ στις 7 το απόγευμα ο Βυζαντινός χορός της Πολυφωνικής με χοράρχη τον Ιωάννη Κόττορο θα ψάλλει ύμνους και τροπάρια αφιερωμένα στην Παναγία Παντάνασσα. Οι εκδηλώσεις των «θυρανοιξίων» του ναού της Παντάνασσας με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και μεγάλη ιστορία (κοντεύει τα 170 χρόνια) έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο των φετινών Πρωτοκλητείων.

Το έργο αποκατάστασης του ιερού ναού έγινε χάρη στο ευρωπαικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού και η επιτυχής ένταξη του οφείλεται στις ενέργειες του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Περιφερεάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Σημαντική όλο αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα προετοιμασίας του κυρίως ναού για τις διήμερες εκδηλώσεις είναι η συμβολή του προισταμένου του ναού της Παντάνασσας, πρωτοπρεσβύτερου π. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου.

Οι φωτό είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις