Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το κύκνειο άσμα του Μένη Κουμανταρέα "Η Σειρήνα της Ερήμου" κυκλοφόρησε από τον Πατάκη

Το κύκνειο άσμα του Μένη Κουμανταρέα &qu...

Ετοιμάζεται εκδήλωση - αφιέρωμα στην Πάτρα αρχές Δεκεμβρίου 2015

Στις 5 Δεκεμβρίου 2015 συμπληρώνεται 1 χρόνος από την δολοφονία του 82χρονου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, αρχές του Δεκέμβρη με πιθανότερη ημερομηνία τις 11 Δεκεμβρίου 2015 (θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το Discover Your Way που διοργανώνει την εκδήλωση) θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα εκδήλωση - αφιέρωμα στον σπουδαίο λογοτέχνη με τα 50 και πλέον χρόνια συγγραφικής πορείας.

Στην εκδήλωση αναμένεται να μιλήσει ο Πατρινός συγγραφέας Κώστας Λογαράς.

Στο μεταξύ πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη το τελευταίο μυθιστόρημα του συγγραφέα με τίτλο «Η Σειρήνα της Ερήμου» και μάλιστα έγινε και η εκδήλωση παρουσίασης στον Ιανό της Αθήνας με ομιλητές τους Χλόη Κολλύρη Ψυχίατρο-Ψυχαναλύτρια, Τίτο Πατρίκιο ποιητή, Αλεξάνδρα Τράντα αρχαιολόγο – μουσειολόγο, Χρήστο Χωμενίδη συγγραφέα.

Το κύκνειο άσµα του Μένη Κουµανταρέα-το οποίο βρέθηκε στο αρχείο του έτοιµο προς έκδοση -είναι «ένα μυθιστόρημα που µε άξονα τη γραφή και τη συγγραφική ιδιότητα αναπτύσσει µια ευρηματική αφήγηση γεµάτη απρόοπτα και εκπλήξεις, µε έντονο το εξωτικό στοιχείο της Ανατολής, τη λεπτή ειρωνεία και το εκλεπτυσμένο χιούμορ», όπως αναφέρει το σάιτ tospirto.net.

Όπως είχε πει ο ίδιος ο συγγραφέας για το κείμενο της «Σειρήνας της ερήμου»: «Νεότερος είχα προγραμματίσει ένα ταξίδι στη Βόρεια Αφρική µε συναδέλφους και φίλους. Επρόκειτο ν’ αρχίσουµε από το Μαρόκο πηγαίνοντας προς ανατολάς, Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη, καταλήγοντας στην Αίγυπτο. Κάθε χώρα είχε τη µμυθολογία της, από τον Πολ Μπόουλς, τον Αλµπέρ Καµύ ως τους Καβάφη, Ντάρρελ και Τσίρκα. […] Ένας μηνίσκος στο αριστερό µου γόνατο έγινε η αιτία να ακυρώσω το ταξίδι. Κυκλοφορούσα µε µπαστούνι, την ίδια στιγµή που οι άλλοι ταξίδευαν.

Περίµενα µε ανυποµονησία τους παρ’ ολίγο συνταξιδιώτες µου για ν’ ακούσω από το στόµα τους τα όσα είχα χάσει ο ίδιος. Οποία απογοήτευση! Πόσο χλωµές και ανούσιες οι περιγραφές τους, τυπικές και συµβατικές. Μου φαίνονταν έτσι εµένα που είχα στερηθεί την εµπειρία ή ήταν στ’ αλήθεια τουριστικές; Ό,τι και να συνέβαινε, τότε κατάλαβα πόσο ανίκανοι είναι πολλοί άνθρωποι να αφηγηθούν. Και πολύ φοβάµαι, δεν ξέρω αν συµφωνείτε και εσείς, ότι αυτό οφείλεται στο ότι είναι ανίκανοι και να αισθανθούν».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture