Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επτά χρόνια αναζητά το δίκιο του ο ομοφυλόφιλος από το Λάππα για το bullying που δέχεται–«Ψυχρολουσία» η απόφαση του Δικαστηρίου της Πάτρας -ΒΙΝΤΕΟ

Επτά χρόνια αναζητά το δίκιο του ο ομοφυ...

Ο αγώνας του 38χρονου για την δικαίωση δεν σταματά - Δείτε το αφιέρωμα του BBC

Το 2008 η κοινότητα Λάππα Αχαΐας είχε βρεθεί στο ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, μέσα από ένα ρεπορτάζ της βρετανικής δημόσιας τηλεόρασης, του BBC, για τη ζωή ενός ομοφυλόφιλου ο οποίος «πλήρωνε» τη σεξουαλική του προτίμηση με απειλές κατά της ζωής του, εξευτελισμό και δικαστικές περιπέτειες.

Ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ έλεγε τότε, ότι δεν μπορούσε να εγκαταλείψει το χωριό, καθώς φρόντιζε την άρρωστη μητέρα του, αλλά δεν μπορεί και να κυκλοφορεί σε αυτό εξαιτίας της εχθρικής αντιμετώπισής του.

Σήμερα, επτά χρόνια μετά, ο 38χρονος Άκης ακόμη προσπαθεί να βρει το δίκιο του, χωρίς ακόμη να τα έχει καταφέρει.

Η υπόθεσή του, ήρθε και πάλι στο φως της δημοσιότητας μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Πάτρας, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά συγχωριανών του, κρίνοντας ότι «πιθανότατα ο δεύτερος των αιτούντων (σ.σ. ο 38χρονος), εκλαμβάνοντας τον εαυτό του ως θύμα και υπολαμβάνοντας εσφαλμένα οτιδήποτε τον αφορά ως ρατσισμό απέναντι στον σεξουαλικό του προσανατολισμό, έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια προκλητική συμπεριφορά έναντι των συγχωριανών του, σε βάρος των οποίων δημιουργεί επεισόδια, τους εξυβρίζει και τους απειλεί. Την ανωτέρω δε συμπεριφορά του δεύτερου των αιτούντων, συνεπικουρεί με τη στάση της και η πρώτη των αιτώντων μητέρα του».

Ο ίδιος σε δηλώσεις του για το θέμα είχε πει: «Φοβάμαι για τη ζωή μου, τρέμω να βγω από το σπίτι. Δεν μπορώ ούτε εφημερίδα να πάω να αγοράσω και η απόλαυση ενός καφέ έξω είναι όνειρο απατηλό για μένα. Με έκαναν να νιώθω απόκληρος της κοινωνίας, ένα πλάσμα που δεν έπρεπε να είχε γεννηθεί! Μου είχαν επιρρίψει ευθύνες ακόμα και για τον θάνατο του πατέρα μου, όταν ήμουν στην ηλικία των 14 ετών. Ψιθύριζαν και με κατηγορούσαν, λέγοντας μεταξύ τους: "Αυτοκτόνησε ο άνθρωπος επειδή ο γιος του είναι ομοφυλόφιλος"».

Ο δικηγόρος του, Άγγελος Στεργιόπουλος, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση από το 2011, μιλώντας στο thebest.gr, σημειώνει ότι ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να κάνουν ανεκτή τον σεξουαλικό προσανατολισμό του πελάτη του και για αυτό δέχεται συνεχείς επιθέσεις από μερίδα συγχωριανών του.

Ο κ. Στεργιόπουλος εξηγεί δε, ότι οι λεκτικές επιθέσεις κατά του πελάτη του είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει δικαστικό αγώνα εδώ και τέσσερα χρόνια για να πάψουν αυτά τα φαινόμενα, καταθέτοντας αγωγή αδικοπραξίας, η οποία όμως, δεν θα εκδικαστεί μέχρι το 2017.

Ωστόσο, ο αγώνας του 38χρονου για την δικαίωση δεν σταματά εδώ, καθώς έχει υποβληθεί από τον δικηγόρο του και μήνυση με το νόμου περί ρατσισμού, η οποία, βρίσκεται, ακόμα στο στάδιο της έρευνας.

Δείτε το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μάλκολμ Μπρέιμπαντ που είχε συναντήσει τον Άκη στο χωριό του, το Λάππα Αχαΐας εδώ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις