Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πενήντα ένα χρόνια συμπλήρωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών - Ετοιμάζεται Λεύκωμα για την Ιστορία του

Πενήντα ένα χρόνια συμπλήρωσε το Πανεπισ...

Από τον καθηγητή Σήφη Μπουζάκη

Μια συνοπτική «Ιστορία» (λεύκωμα) για την 50χρονη ιστορία του Πανεπιστημίου Πατρών (ιδρύθηκε και πρωτολειτούργησε το 1964), αναμένεται να κυκλοφορήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, με συγγραφέα τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Σήφη Μπουζάκη, ειδικό σε θέματα Ιστορίας της Εκπαίδευσης.

Στην «Ιστορία» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πρυτανείας, καταγράφονται, με χρονικές τομές, γεγονότα πριν από την ίδρυση του Ιδρύματος, με τεκμήρια που αφορούν στον ρόλο τόσο των τοπικών παραγόντων (προσωπικότητες, Επιμελητήρια, Δήμος, τοπικός τύπος, κόμματα κ.λπ.) αλλά και τις σχετικές προτάσεις υπερεθνικών παραγόντων, όπως του ΟΟΣΑ.

Στη συνέχεια, με τεκμήρια (φωτογραφίες, νομικά κείμενα, μαρτυρίες, δημοσιεύματα του Τύπου, ψηφίσματα, πρακτικά Βουλής κ.λπ.) περιγράφεται και σχολιάζεται η πορεία του Πανεπιστημίου με έμφαση στην οργάνωση/διοίκηση, ακαδημαϊκή ανάπτυξη, κτηριακές υποδομές, διδάσκοντες/ διδασκόμενους. Στο τέλος του λευκώματος παρατίθεται παράρτημα με πίνακες για τις διοικήσεις του Πανεπιστημίου, την ανθρωπογεωγραφία του, τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών και τους δωρητές.

Η επετειακή αυτή έκδοση χρηματοδοτείται από την Επιτροπή Ερευνών (ο συγγραφέας εργάστηκε αφιλοκερδώς και έχει εκχωρήσει τα συγγραφικά του δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών).

Τέλος να αναφέρουμε πως την περασμένη Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 το Πανεπιστήμιο Πατρών συμπλήρωσε 51 χρόνια από την ίδρυσή του και η Πρύτανις, Καθηγήτρια Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«11 Νοεμβρίου 1964 – 11 Νοεμβρίου 2015. Σαν σήμερα, 51 χρόνια πριν, ιδρύθηκε με το Ν.Δ. 4425/11-11-1964 το Πανεπιστήμιό μας. Απέναντι στις αντίξοες συνθήκες και την ύφεση, αντιπαραθέτουμε τη δημιουργικότητα και τον δυναμισμό των μελών της κοινότητάς μας. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία, σκληρή δουλειά, συνέπεια και συνέργειες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών. Καλή συνέχεια…».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture