Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Cosmetic Tatau: Όταν το τατουάζ γίνεται επιστήμη και η τέχνη θεραπευτικό μέσο, επουλώνοντας πληγές- Η Ελένη Ζαβέρδα- Κίτρου και οι... μαγικές της βελόνες

 Cosmetic Tatau: Όταν το τατουάζ γίνεται...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

H δερματοστιξία ανοίγει ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο στον κόσμο της αποκατάστασης

Η αναζήτηση νέων δρόμων έκφρασης, είναι στο... αίμα της, όπως και η ανησυχία των ανθρώπων που ψάχνουν και ψάχνονται στα μονοπάτια της δημιουργίας μέσα από τα οποία συναντούν ένα κομμάτι του εαυτού τους και μέσω αυτού, ένα κομμάτι του κόσμου.

Η τέχνη είναι ιαματική, με την έμμεση, πλην καθοριστική, συμβολή της στην ψυχή και τη σκέψη. Όταν όμως η τέχνη εισβάλλει στο σώμα ως θεραπευτικό μέσο, τότε αποκτά μια διάσταση βαθιά ανθρώπινη και υπ αυτή την έννοια βαθιά επαναστατική.

Η Ελένη Ζαβέρδα- Κίτρου επιχειρεί την δική της μικρή επανάσταση στην υπόθεση-τατουάζ στην Πάτρα κάνοντας  τη δερματοστιξία να αποκτά...μαγικές ιδιότητες για την ψυχή και το σώμα και δίνοντας στην τέχνη την δύναμη του ...θεράποντα

Με λίγα λόγια, όχι μόνο τατουάζ, αλλά και- κυρίως- ιατρικό τατουάζ, προορισμένο να επουλώνει τραύματα και να επαναφέρει την αυτοπεποίθηση με μερικά  τρυπήματα από ιαματικές βελόνες.

Την συνάντησα στον χώρο της, το Cosmetic Tatau στη διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου 153 και Κανάρη και το πρώτο πράγμα στο οποίο σταμάτησε το μάτι μου ήταν η καλαισθησία του χώρου, καθώς η -και εικαστικός- ιδιοκτήτρια, διαθέτει το know how για την μεταμόρφωση ενός χώρου σε ένα αισθητικά ενδιαφέρον...βασίλειο- υπηρέτη  μιας ιδέας ή μιας αντίληψης: Εν προκειμένω της ιδέας που θέλει το τατουάζ να  ξεπερνά τον διακοσμητικό του εαυτό και να ακουμπάει την ιατρική με την φροντίδα ενός ...καλλιτέχνη.

Όταν η Ελένη άρχισε να μου αναλύει τις δυνατότητες του ιατρικού τατουάζ, έμεινα έκπληκτη καθώς ως αμαθής περί την όλη τέχνη, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι υπάρχουν άχρωμα τρυπήματα που εξαφανίζουν ραγάδες, αποκαθιστούν εγκαύματα και μπορούν να ξαναδώσουν πίσω στις γυναίκες με μαστεκτομή, τις θηλές και την αυτοπεποίθησή τους.

Mε λίγα λόγια, αγνοούσα ότι το τατουάζ μπορεί να εισβάλει τόσο δυναμικά και τόσο αποτελεσματικά στην επιστήμη και  να την κάνει καλό του συνεργάτη, ως μέσο αποκατάστασης αλλά και ως απορροφητήρας των ψυχολογικών κραδασμών ενός ασθενούς που ξαναπαίρνει τη ζωή στα χέρια του.

 

Η σχέση της Ελένης Ζαβέρδα με τη δερματοστιξία, ξεκίνησε πριν από χρόνια, όταν η ίδια μάθαινε την τέχνη με τις βελόνες και τα χρώματα που κάνει το δέρμα ...καμβά, δίπλα σε έναν ειδήμονα του είδους, τον αξέχαστο Ανδρέα Θεοδωρόπουλο του Iris, τον άνθρωπο που δίδαξε το τατουάζ στην Πάτρα και ο οποίος έφυγε πρόσφατα αφήνοντας πίσω του πολλα τατού να κρατούν το πνεύμα και την φαντασία του πάντα ...φρέσκα για όσους τον αγάπησαν και τον εμπιστεύτηκαν.
«Ήταν ο πρώτος στην Πάτρα που έκανε τατουάζ και υπήρξε πολύ καλός μου φίλος» μου λέει η Ελένη και μου εξηγεί ότι αφορμή για να μάθει την τέχνη του τατουάζ υπήρξε η ανάγκη της να «παντρέψει» τη δερματοστιξία με τα γλυπτά της, κάτι που τελικώς επετεύχθη, ικανοποιώντας άλλη μια καλλιτεχνική ανησυχία.

Η εμπειρία όμως του τατουάζ δεν σε κάνει να ξεκολλήσεις εύκολα. Κάπως έτσι, τα μαθήματα κοντά στον Ανδρέα πριν από 3 χρόνια, έγιναν δια βίου σπουδή και η σπουδή οδήγησε την Ελένη στο Βερολίνο, στην Ακαδημία Derma Contour να εντρυφεί στο ιατρικό τατουάζ, και ακολούθως, πτυχιούχος πλέον, να ανοίγει στην Πάτρα το πρώτο κέντρο τατουάζ για ιατρική δερματοστιξία, και ένα απο τα ελάχιστα στην Ελλάδα, καθώς μόνο στην Αθήνα έχει αναληφθεί ανάλογη πρωτοβουλία.

«Το πρώτο πράγμα που με παρακίνησε να ασχοληθώ, ήταν η αποκατάσταση των θηλών σε γυναίκες που έχουν κάνει μαστεκτομή. Είναι συγκλονιστικό να δίνεις μια ακόμη ευκαιρία, να βλέπεις ότι τονώνεις την αυτοπεποίθηση κάποιου, ότι του δίνεις ιατρική και  αισθητική διέξοδο στο πρόβλημά του. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ακόμη ευκαιρία, όχι μόνο για αυτούς αλλά και για μένα που εισπράττω αυτή την χαρά. Είναι φοβερές οι δυνατότητες που σου δίνουν τα εργαλεία του τατουάζ και οι βελόνες, είτε αυτές έχουν χρώμα, όπως π.χ. συμβαίνει στην αποκατάσταση θηλής, είτε πρόκειται για άγχρωμο τατουάζ και για στοχευμένα τρυπήματα. Κάθε ένας που απευθύνεται σε μένα για τατού, είναι και μια διαφορετική ιστορία, μια διαφορετική πρόκληση και μια διαφορετική εμπειρία, είτε θέλει απλώς να διακοσμήσει το σώμα του, είτε να απομακρύνει σημάδια και ουλές, είτε να αποκαταστήσει σημεία που θεωρεί ότι χρήζουν ενίσχυσης και  αισθητικής βελτίωσης, είτε να δώσει λύση σε πρόβλημα, όπως π.χ.  οι ραγάδες. Πιστεύω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα σημάδια είναι έξω και μέσα, δηλαδή ένα εξωτερικό σημάδι, μπορεί να έχει προκαλέσει μια βαθιά εσωτερική ουλή. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση που ειπράττεις συμβάλλοντας στο να αλλάξει όχι μόνο μια εικόνα, αλλά και η ψυχική διάθεση, ο τρόπος που βλέπεις τον εαυτό σου» μου λέει η Ελένη.

Οι μαγικές βελόνες της κάνουν θαύματα. Από τον μόνιμο χρωματισμό της θηλής  πάντα με ποιοτικά υλικά και υποαλλεργικές χρωστικές, που οδηγούν σε ένα εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα, τον  αποχρωματισμό της θηλής  ή άλλων σημείων λόγω λεύκης, την αντιμετώπιση ραγάδων και ουλών, ή την ενεργοποίηση του κολλαγόνου με επαναλαμβανόμενη συνεχή δερματική διήθηση, που έχει ως αποτέλεσμα  την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, η δερματοστιξία ανοίγει ένα νέο  μεγάλο κεφάλαιο στον κόσμο της αποκατάστασης.

Η Ελένη με τα τατού της μπορεί να απαλύνει  δυσμορφίες του δέρματος, μετεγχειρητικές ουλές, όπως π.χ. οι ουλές από καισαρική, εγκαυματικές επιφάνειες, σημάδια της ακμής, ραγάδες αλλά ακόμη και ...ρυτίδες.

Από τα πλέον ενδιαφέροντα είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων αλωπεκίας, με την δημιουργία φρυδιών  που μοιάζουν απόλυτα φυσικά, μέχρι την δημιουργία της αίσθησης του ξυρισμένου κεφαλιού στους άνδρες.

 

Ένα νέος κόσμος, ανοίγει μέσα από την τέχνη η οποία πλέον θεραπεύει πληγές του σώματος αλλα και της ψυχής με τον τρόπο που μόνο αυτή μπορεί να το κάνει. Με τη συμμετοχή της γνώσης, της φαντασίας και της καρδιάς.

Μια τέχνη για τον άνθρωπο. Εν προκειμένω, μια τέχνη από έναν εξαιρετικά δραστήριο, ευφυή και ευπροσήγορο άνθρωπο όπως η Ελένη, η επίσκεψη στην οποία συνιστά... εμπειρία, καθώς μπορεί να σου μιλάει ατελείωτες ώρες για το τατουάζ και να σου μεταγγίζει τον ενθουσιασμό που της δίνει η τέχνη της σε τέτοιο σημείο, που στο τέλος  απλώνεις το χέρι σου για ένα τατού και αποχωρείς  με την αίσθηση ότι  έχεις πάνω σου ένα μικρό κόσμημα μιας στιγμής χαράς.

Με ένα τέτοιο τατού αναχώρησα και εγώ. Με ένα Ε, όπως λέμε...ελπίδα... Την ελπίδα που μόνο η τέχνη και η επιστήμη μπορούν να προσφέρουν τόσο απλόχερα.

Υ.Γ. Το Cosmetic Tatau, το οποίο άνοιξε τον περασμένο Οκτώβρη είναι ανοικτό κάθε απόγευμα από Δευτέρα έως Πέμπτη 6-9 και τα τατού γίνονται κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2610 270-278

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight