Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: Να μην πέσει στα "χέρια" του ΤΑΙΠΕΔ το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας

Νίκος Νικολόπουλος: Να μην πέσει στα &qu...

Επίκαιρη ερώτηση

Να τηρηθεί η κυβερνητική δέσμευση για την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο της Πάτρας, ζήτησε με παρέμβασή του στην Βουλή, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Λιμενάρχης της Πάτρας στέλνει τον Δήμαρχο της πόλης στον Ανακριτή συχνά πυκνά τις τελευταίες ημέρες, γιατί δεν του αναγνωρίζει πως με το προσωρινό παραχωρητήριο, έχει το δικαίωμα της χρήσης του θαλάσσιου μετώπου».

Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτή η πρακτική είναι ένα προμήνυμα από την πολιτική ηγεσία προς τον Δήμο της Πάτρας, για να τα μαζέψει από το θαλάσσιο μέτωπο, επειδή το ΤΑΙΠΕΔ έχει βάλει τα νύχια του.

Δεν μπορώ να το πιστέψω-είπε-γιατί πριν από ενάμιση μήνα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είπε στην Πάτρα ότι θα εξαιρεθεί το θαλάσσιο μέτωπο από τις ορέξεις κάποιων ιδιωτών, που θέλουν να το δουν να βγαίνει στο σφυρί μαζί με τα άλλα ασημικά του ΤΑΙΠΕΔ».

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο κ. Νικολόπουλος για την Διοίκηση του ΟΛΠΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Οι άνθρωποι που διορίζονται ξέρουμε πολύ καλά στις μικρές κοινωνίες σε ποιον τα συμφέροντα υπακούουν πολλές φορές.

Είναι αδιανόητο έναν χρόνο μετά την κυβερνητική αλλαγή, να μένει στο λιμάνι της Πάτρας η ίδια η Διοίκηση, η οποία διαχειρίζεται δημόσια περιουσία σαν να ήταν δική της.

Μετά τις τελευταίες ρωτήσεις μου κ. Υπουργέ, αντί να απαντήσει ο ΟΛΠΑ της Πάτρας, είχαμε πάλι αντιδράσεις από συμφέροντα, με εξώδικα και καινούργιες αγωγές. Να τους χαίρεστε και να τους κρατάτε τους κ. «Πλατυκώστες». Να συμπεριφέρονται χωρίς ντροπή απέναντι στους θεσμούς και στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Σημειώνεται ότι ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση που την απευθύνει προς τον Πρωθυπουργό, ως ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά όχι λευκή επιταγή και ζητά ο Αλέξης Τσίπρας να τηρήσει την υπόσχεσή του και να προχωρήσει στην οριστική και τελεσίδικη παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στον Δήμο Πατρέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις