Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Με λεφτά της Περιφέρειας θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα και οι κάρτες σίτισης – Μεταφέρονται 3.800.000 ευρώ

Δυτική Ελλάδα: Με λεφτά της Περιφέρειας ...

Τα κρατικά ταμεία δεν έχουν χρήματα για τους δικαιούχους

Με κονδύλια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ύψους 3.800.000 ευρώ, θα πληρωθούν τα οικογενειακά επιδόματα και η επιδότηση της σίτισης στους δικαιούχους της περιοχής. Τα χρήματα αυτά αν και έπρεπε να πιστωθούν από την περασμένη Παρασκευή, δεν καταβλήθηκαν αφού δεν υπάρχουν λεφτά στα κρατικά ταμεία, με αποτέλεσμα να μείνουν μετέωρες χιλιάδες οικογένειες.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αναφέρονται τα εξής:

«Αποκλειστικά και μόνο για να ανακουφιστούν χιλιάδες δικαιούχοι συμπολίτες μας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε να μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδας από τα ταμειακά διαθέσιμά της, το ποσό των 3.800.000 ευρώ προκειμένου να συμβάλλει στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων και την επιδότηση της σίτισης που πιστώνεται στην Κάρτα Αλληλεγγύης, λόγω της έλλειψης ρευστότητας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το θέμα πρόκειται να έρθει προς συζήτηση και να τεθεί προς έγκριση, εκτός ημερησίας διάταξης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 3 το μεσημέρι στην Πάτρα (στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος»).

Από την αρχή, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε και συμφώνησε στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της στην Τράπεζα της Ελλάδας συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας μας, διασφαλίζοντας, όμως, σε κάθε βήμα της τον θεσμό της Περιφέρειας και τα χρήματα των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

Και αυτό πράττει τώρα με την απόφασή της να μεταφέρει τα χρήματα για να πληρωθούν οι δικαιούχοι συμπολίτες μας.

«Αναλαμβάνουμε αυτή την πρωτοβουλία ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επειδή δεν προέχει καμία άλλη προτεραιότητα, πέραν της ανακούφισης των συμπολιτών μας. Αυτή η απόφασή μας έχει αποκλειστικά αυτό τον σκοπό. Να σταματήσει πλέον η αγωνία των δικαιούχων συμπολιτών μας που αναμένουν να λάβουν τα επιδόματα και τη δόση για την κάρτα Αλληλεγγύης. Να μπορέσουν να ανασάνουν μέσα σε πολύ δύσκολες πραγματικά ημέρες που περνά η χώρα μας» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις