Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Φρανσουά Ολάντ, ο Βασίλης Μακιός και μια ιδέα που ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Προκάλεσε το ενδιαφέρον του Γάλλου προέδρου

Ο Φρανσουά Ολάντ, ο Βασίλης Μακιός και μ...

Το Corallia στην πρώτη γραμμή της επίσκεψης του Φρασουά Ολάντ στην Αθήνα

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα ο Γάλλος προέδρος Φρανσουά Ολάντ επισκέφθηκε τους Ελληνικούς Συνεργατικούς Σχηματισμούς Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (si-Cluster), Ψυχαγωγικών & Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών (gi-cluster) και Μικροηλεκτρονικής (mi-cluster) που διαχειρίζεται το Corallia.

Κι αν η ονομασία Corallia στους Πατρινούς είναι γνώριμη, ακόμη θυμίζει κάτι, ακόμη και σε όσους είναι αδαείς περί την τεχνολογία, είναι διότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία, ενός πολύ αγημένου προσώπου της Πάτρας, του επί σειρά ετών καθηγητή του Πολυτεχνείου της Πάτρας Βασίλη Μακιού. Πρόκειται μάλιστα για πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Πάτρα.

Τον πρόεδρο της Γαλλίας ξενάγησε στο χώρο και στις δράσεις του ο ιδρυτής και ο Yπεύθυνος της Μονάδας Corallia Βασίλης Μακιός.

Αποστολή του Corallia είναι να στηρίξει και να λειτουργήσει καταλυτικά στην ανάπτυξη συνεκτικών, παραγωγικών και καινοτομικών οικοσυστημάτων μέσα στα οποία δραστηριοποιούνται συντονισμένα φορείς, σε συγκεκριμένους τομείς και περιφέρειες της χώρας, όπου προϋπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εξαγωγικός προσανατολισμός.

Το Corallia είναι ένας οργανισμός υπό την αιγίδα του οποίου δημιουργούνται συνεργατικοί σχηματισμοί ( clusters) σε επιστημονικές περιοχές υψηλής προστιθέμενης αξίας. Tο Corallia έχει ήδη αναπτύξει και συντονίζει τρία τεχνολογικά clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα το gi-Cluster(Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές),το mi-Cluster(Συστήματα και Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής) και το si-Cluster(Διαστημικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις