Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Όλα έτοιμα για την 5η Γιορτή Τσίπουρου στη Χαλανδρίτσα

Όλα έτοιμα για την 5η Γιορτή Τσίπουρου σ...

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου

«Κυριακή κοντή γιορτή», που λέει και η λαϊκή μούσα. Με την καλύτερη δυνατή διοργάνωση από το Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος και 28 ακόμη Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής την προσεχή Κυριακή 18 Οκτωβρίου, το απόγευμα στις 6:30μ.μ. στο  «κτήμα Διαμαντή» θα γίνει, παρουσία αρχών, παραγωγών και πλήθος συμπολιτών μας, η 5η Γιορτή Τσίπουρου.

Το πανηγύρι θα ξεκινήσει με παραδοσιακούς χορούς ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών. Τα χορευτικά, στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, της Νεάπολης, των «Καρατζάδων», του Μακρυγιάννη, της Κάτω Καλλιθέας, της Άνω Οβρυάς και της ενορίας των Αγίων Αποστόλων Μπεγουλακίου, θα ολοκληρώσουν το ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Στο προεδρείο, ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Απόστολος Γ. Βουλδής και ο κ. Βλάσης Ν. Μιχαλόπουλος, οποίος εκπροσωπεί το σύνολο των 28 συμμετεχόντων Πολιτιστικών Συλλόγων.

Χαιρετισμό εκ μέρους των Πολιτιστικών Συλλόγων θα απευθύνει ο κ. Ιωάννης Ντόντορος του Πολιτιστικού Φιλοδασικού Συλλόγου Σαραβαλίου.

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι και ο κ. Παπράς Αστέριος, ένας άνθρωπος με πολυετή εμπειρία και επαρκή γνώση για την ποιοτική παραγωγή Τσίπουρου. Ένα θέμα αφιερωμένο στις επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία, θα αναλύσει για πρώτη φορά στο τοπικό θεσμό της Γιορτής του Τσίπουρου, ο κ. Γ. Δάβουλος, Δ/ντής ΕΣΥ της Παν/μιακής Παθολογικής Κλινικής Πατρών. Ο τρίτος ομιλητής, πολύ γνωστός στη τοπική μας κοινωνία,  θα καταπιαστεί με ένα πολύ ενδιαφέρον για τις ημέρες μας θέμα, που αφορά τόσο τους παραγωγούς του Τσίπουρου όσο και τους καταναλωτές και είναι ο κ. Παν. Γιαλένιος, ο εκδότης της οικονομικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Σύμβουλος Επιχειρήσεων». Η εισήγησή του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το κοινό που θα προσέλθει. Το θέμα του είναι : «Τσίπουρο μικρών Παραγωγών. Αναζητώντας την χρυσή τομή ανάμεσα στην παράδοση, το νόμιμο και το ηθικό, στην εποχή των μνημονίων. Προβλήματα και προοπτικές».

Την εκδήλωση στηρίζουν ως συνδιοργανωτές, όχι μόνο οι 28 Πολιτιστικοί Σύλλογοι με ενεργό συμμετοχή, αλλά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο Δήμος Ερυμάνθου.

Στη τελευταία, 4η συνάντηση όλων των Συλλόγων την περασμένη Δευτέρα, σε αίθουσα της Οβρυάς, τονίσθηκαν οι λεπτομέρειες, για την καλύτερη δυνατή επιτυχία της 5ης Γιορτής Τσίπουρου.

Αυτή η συνύπαρξη σε ένα κοινό στόχο, τόσων Συλλόγων για τη προστασία της Δημόσιας Υγείας και την ανάδειξη του παραδοσιακού μας ποτού, αλλά και της περιοχής μας γενικότερα, είναι πρωτόγνωρη και αποτελεί ένα μήνυμα ελπίδας για τη δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε. Αυτή η πολυπληθής συνεργασία δίνει μια ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, στο αυθεντικό, φυσικό μας απόσταγμα. Στέλνει μηνύματα στον επιχειρηματικό κόσμο και ιδιαίτερα στους νέους μας, ώστε να καταξιωθεί η Πάτρα και η Αχαΐα, σαν μία μεγάλη αποστακτική δύναμη, με τους εκλεκτούς αμπελώνες που διαθέτει.

Η Οργανωτική Επιτροπή της 5ης Γιορτής Τσίπουρου, προσκαλεί όλη την τοπική κοινωνία, φορείς και κατοίκους να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Στη 5η Γιορτή Τσίπουρου συμμετέχουν συνεργαζόμενοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι:

  1. ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ
  2. ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗΣ
  3. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ «Ο Άγιος Αθανάσιος»
  4. ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΟΝΤΙΤΩΝ «Ο Άγιος Ανδρέας»
  5. ΣΤΑΡΟΧΩΡΙΟΥ
  6. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Αχαΐας " Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ "
  7. ΦΑΡΡΩΝ «Η Αλληλεγγύη»
  8. ΜΙΡΑΛΙΟΥ «Ο Άγιος Νικόλαος»
  9. ΜΟΡΦΩΤΙΚΌΣ ΚΑΡΟΥΣΙΩΤΩΝ  ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ  «Ο Αγ. Δημήτριος»

10. ΣΚΙΑΔΑ «Ο Άγιος Ιωακείμ»

11. ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ

12. ΘΕΑΣ  «Η Ζωοδόχος Πηγή»

13. ΚΑΤΩ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Η Πρόοδος»

14. ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ «Αγ. Νικόλαος»

  1. ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΡΗΝΗΣ Πατρών «Ο Άγιος Αθανάσιος»

16. ΚΡΥΣΤΑΛΟΒΡΥΣΗΣ

17. ΣΟΥΛΙΟΥ «Η Πρόοδος»

18. ΡΑΚΙΤΑΣ  «Η Αγία Παρασκευή»

19. ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

20. ΑΝΩ ΟΒΡΥΑΣ «Προφήτης Ηλίας»

21. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

22. ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙΟΥ «Οι Άγιοι Απόστολοι»

23. ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ «ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ»

24. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ

25. ΜΟΙΡΑ «Η ΘΑΝΑ»

26. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΡΩΝ

27. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  «ΚΑΡΑΤΖΑΔΕΣ»

28. ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΩΤΩΝ Κ.Υ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ «Ο Άγιος Χαράλαμπος»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View