Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Οι δανειστές εκβιάζουν για να αλλάξει η ρύθμιση των 100 δόσεων

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Οι δανειστές ...

Το μέτρο έδωσε «ανάσα» στην αγορά

Την αντίθεσή του στις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ρύθμιση των 100 δόσεων που αφορούν χρέη προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, εκφράζει με ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου καλείται η Ελληνική Βουλή να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με τα 48 προαπαιτούμενα.

Κατ’ επιταγή των «εκβιαστών-δανειστών» φαίνεται να ασκούνται πιέσεις για σημαντικές αλλαγές όπως των 100 δόσεων σε Εφορία, Ασφαλιστικά ταμεία καθώς και σε άλλα ουσιαστικά μέτρα, όριο για συμψηφισμό στην συνταξιοδότηση 25000€ κ.ά. Μέτρα που το προηγούμενο διάστημα έδωσαν «αναπνοές» στην Αγορά και κράτησαν ζωντανές τις επιχειρήσεις.

Οι προαπαιτούμενες αλλαγές φαίνονται να είναι οι εξής:

•Αυξάνεται το επιτόκιο από 3% σε 5,05% για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, με οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, που υπάγονται στις διατάξεις της ρύθμισης του Ν.4321/2015.

•Για οφειλές χαμηλότερες των 5.000 ευρώ για να ισχύσει το επιτόκιο 3% θα πρέπει ο οφειλέτης να μην ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα, η ακίνητη περιουσία του σύμφωνα με το Ε9 να είναι αντικειμενικής αξίας μικρότερης των 150.000 ευρώ και το ετήσιο εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

•Το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων (πιθανό όριο 200.000 ευρώ) θα κρίνει την ικανότητα του οφειλέτη για εξόφληση σε λιγότερες δόσεις, ενώ για όσους σύμφωνα με το εισόδημα τους, έχουν την οικονομική άνεση, θα κρίνεται ακόμα και η αποβολή τους από τη ρύθμιση.

Αντιλαμβανόμαστε ότι τα οριζόντια μέτρα περιέχουν πολλές φορές μορφές αδικίας, αυτό όμως δεν σηματοδοτεί την κατάργηση ευεργετικών ρυθμίσεων που τις αγκάλιασε ο εμπορικός κόσμος.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να μην πάρουν πίσω ούτε ένα μέτρο αντιλαμβανόμενοι ότι:

1.το προσεχές τρίμηνο υπάρχουν πολλαπλές υποχρεώσεις (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, αναδρομικοί φόροι κ.ά.)

2.το θετικό πρόσημο των ρυθμίσεων στα ταμεία του Κράτους αποτελεί αδιάσειστο επιχείρημα.

Το συνολικό ποσό που εντάχθηκε ανήλθε στα 6,2 δις ευρώ από τα οποία έχουν εισπραχθεί περίπου 900 εκατομμύρια και εκτιμάται ότι έως το τέλος του έτους 2015 θα εισπραχθούν 1,2 δις ευρώ.

Το συνδικαλιστικό κίνημα να δηλώσει παρόν σε κάθε απόπειρα πισωγυρίσματος αλλά και να διεκδικήσει προωθώντας νέες θέσεις και αιτήματα, σε μια υφεσιακή εποχή για την οικονομία και το εμπόριο. Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών εργάζεται για αυτή την πορεία της διεκδίκησης και της αλληλεγγύης.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά