Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αλεξάνδρα Σακελλαρίου: Η Πατρινή αμαζόνα - ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αλεξάνδρα Σακελλαρίου: Η Πατρινή αμαζόνα...

Η δασκάλα ιππασίας και σύμβουλος ψυχικής υγείας μιλάει στο thebest.gr

Η Σακελλαρίου Αλεξάνδρα, ιδιοκτήτρια της Σχολής Ιππασίας Πατρών, είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής εξειδικευμένη στην ιππασία και σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Ξεκίνησε την ιππασία όταν ήταν 10 χρονών, πάντα είχε σχέση με τον αθλητισμό και είχε δοκιμάσει ως παιδί αρκετά αθλήματα όμως όπως δηλώνει στο thebest "νομίζω ήταν θέμα χρόνου να με κερδίσει η ιππασία γιατί λάτρευα από μικρή τα ζώα, νομίζω δεν υπάρχει πιο ιδανικό άθλημα για ένα παιδί!".

"Έκτοτε δε σταμάτησα ποτέ να ιππεύω, θυμάμαι πως διάβαζα και μετά πήγαινα στον ιππικό όμιλο και ίππευα όποιο άλογο ήταν διαθέσιμο μέχρι να κλείσει ο στάβλος, με τη συνοδεία του πατέρα μου δεν άφηνα ιππική εκδήλωση ανά την Ελλάδα που να μην πάω!" .

"Όταν έφτασε λοιπόν η στιγμή να αποφασίσω τί θα σπουδάσω και που θα στραφώ επαγγελματικά δεν υπήρχε δίλημμα, έτσι πέρασα στην πρώτη μου επιλογή το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθήνας και 4 χρόνια μετά επέστρεψα ως μάχιμη δασκάλα ιππασίας. "

Η αγάπη της για τα άλογα ξεχωρίζει. Την κάνει ιδιαίτερη και μοναδική σε αυτό που ασχολείται. "Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και θέλω πραγματικά να προσφέρω σε όλους αυτό που έχω, έναν παράδεισο με ζώα, λουλούδια, πουλιά, χρώματα, ήχους και αυτά τα υπέροχα, μαγικά πλάσματα που λέγονται άλογα!"

«Κάθε φορά που παρατηρείς ένα ζώο πολύ προσεκτικά, έχεις την αίσθηση ότι ένα ανθρώπινο πλάσμα μέσα του σου κάνει πλάκα..»

Elias Canetti, 1905- 1994

Η Σχολή Ιππασίας Πατρών ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα το 2009.

"Το όραμα μας για ένα χώρο όπου οι άνθρωποι και τα ζώα θα συνυπάρχουν αρμονικά, ένα μέρος μαγικό που ο σκύλος δε θα κυνηγάει τη γάτα και η γάτα δε θα τρώει τα πουλιά, εκεί που τα παιδιά θα αγαπήσουν τη γυμναστική και τον αθλητισμό με τα ιδεώδη και την παιδεία που τους αρμόζει και που όλοι θα μπορούν να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα, μία μικρή πόρτα στη χαρά και την ηρεμία που σου προσφέρει η φύση..."

"Όλα αυτά μας οδήγησαν στην δημιουργία της Σχολής Ιππασίας Πατρών, σύμμαχος μας σε αυτό τα άλογα που μαθαίνουν στους ανθρώπους να συνεργάζονται, απαραίτητη προϋπόθεση η αγάπη και ο σεβασμός..."

Η Σχολή Ιππασίας Πατρών δεν είναι μια απλή σχολή ιππασίας αλλά ένας τρόπος να έρθουμε οι άνθρωποι πιο κοντά στη φύση και στα ζώα, πεποίθηση μας είναι πως μόνο έτσι θα έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλο, αν έρθουμε σε επαφή με τη φύση και τα ζώα, τότε θα έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας!

"Μαθαίνουμε να εκφραζόμαστε μη λεκτικά, να δείχνουμε την αγάπη μας,  να προσεγγίζουμε, να σεβόμαστε, να προσέχουμε, να σκεφτόμαστε πριν λειτουργήσουμε! Η φάρμα μας είναι ένα μεγάλο σχολείο για τη ζωή!"

Στη Σχολή Ιππασίας Πατρών λειτουργεί σε συνεργασία με καθηγητές φυσικής αγωγής, λογοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους και συμβούλους ψυχικής υγείας η ομάδα της Θεραπευτικής Ιππασίας Αχαΐας που δραστηριοποιείται στο χώρο της αποκατάστασης αλλά και όχι μόνο.

Η θεραπευτική ιππασία απευθύνεται σε άτομα με κινητική, νοητική ή συναισθηματική αναπηρία.

Επίσης υπάρχει ομάδα εθελοντών στην οποία μπορεί να ενταχθεί οποιοσδήποτε και να βοηθάει στις δουλειές της φάρμας μας!

Στη Σχολή Ιππασίας Πατρών έχει το σπίτι της και η Πανδώρα, ένας εκπαιδευμένος σκύλος θεραπευτής,  πρόθυμη να έρθει σε επαφή με όσους την έχουν ανάγκη!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight