Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Μελέτη με καλή παρέα και μουσική σε καφε-αναγνωστήρια επιλέγουν οι φοιτητές- ΑΥΤΑ είναι τα στέκια τους- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μελέτη με καλή παρέα και μουσική ...

Παρελθόν η βιβλιοθήκη και η μοναξιά του σπιτιού

Ξεχάστε τις ατέλειωτες ώρες στην απόλυτη ησυχία της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου ή στην απόλυτη μοναξιά του σπιτιού, όπου η πλήξη και οι ανία χτυπούν κόκκινο. Πλέον οι φοιτητές της Πάτρας έχουν πολλές άλλες, πιο ευχάριστες, επιλογές χώρων για να μελετήσουν ενόψει εξεταστικής περιόδου ή για να ετοιμάσουν τις εργασίες τους.

Οι καφετέριες-αναγνωστήρια αποτελούν πλέον τη νέα μεγάλη «μόδα» στους κόλπους των νέων της πόλης οι οποίοι, στην κυριολεξία, τις κατακλύζουν. Και τούτο γιατί προτιμούν να μελετήσουν με φίλους και γνωστούς από την ίδια Σχολή, υπό τον ήχο μουσικών, παρά να κλείνονται επί μέρες μέσα στο σπίτι.

Έτσι η ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε αυτά τα μαγαζιά θυμίζει πραγματικά πανεπιστημιούπολη, αφού μαζί με το καφεδάκι τους οι φοιτητές ανταλλάσουν σημειώσεις, διαβάζουν βιβλία, γράφουν εργασίες στα laptop που κουβαλούν μαζί τους. Με άλλα λόγια την ώρα που κάνουν δουλειά για το Πανεπιστήμιο, κοινωνικοποιούνται, επικοινωνούν, χτίζουν διαπροσωπικές σχέσεις και φυσικά διασκεδάζουν.

Μάλιστα η τάση είναι τόσο μεγάλη, σε μια πόλη που φιλοξενεί χιλιάδες φοιτητές, ώστε να δημιουργούνται συνεχώς καινούργιες μαγαζιά που είναι φιλόξενα και παρέχουν τις κατάλληλες διευκολύνσεις προς όσους θέλουν να τα επιλέγουν για μελέτη. Έτσι προσφέρουν απεριόριστο και γρήγορο Internet, ειδικές αίθουσες όπου η βαβούρα και γενικώς η ηχορύπανση είναι περιορισμένη, σνακ αλλά και μαγειρευτά φαγητά κ.α..

Ο αριθμός τους αυτή την στιγμή ξεπερνά τα 10 με το Tag που βρίσκεται στη διασταύρωση Παντανάσσης και Αγ. Ανδρέου να θεωρείται το στέκι εκείνο που έκανε την μαζική αρχή.

Όπως ήδη αναφέρθηκε οι επιλογές των φοιτητών της Πάτρας είναι πάρα πολλές και τις περισσότερες τις έχουν πια ανακαλύψει ακόμα και οι πρωτοετείς.

Ανάμεσα στα άλλα ξεχωρίζουν το Bibliotheca (Αγίου Ανδρέου 67 και Τριών Συμμάχων), Makina (Πατρέως), Locale (Αράτου 8), καφέ «Νέον» (Τριών Ναυάρχων), Plilosophy (Παντανάσσης), Discover (Πατρέως 30) κ.α.

Πάρτε μια φωτογραφική γεύση από τους χώρους, οι οποίοι είναι, κατά κανόνα, μοντέρνοι και λειτουργικοί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight