Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μητσοτάκης: Νέο παλιρροιακό κύμα φόρων με την υπογραφή Τσίπρα

Μητσοτάκης: Νέο παλιρροιακό κύμα φόρων μ...

Μετά από εννέα μήνες στο τιμόνι της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνει σιγά σιγά την παλιά καλή συνταγή της Αριστεράς

Για νέο παλιρροιακό κύμα φόρων που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα μέτρα.

«Μετά από εννέα μήνες στο τιμόνι της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνει σιγά σιγά την παλιά καλή συνταγή της Αριστεράς που δεν είναι άλλη από τη φορολόγηση» σχολιάζει ο κ. Μητσοτάκης και σημειώνει ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και υφάρπαξε την εξουσία τον Ιανουάριο.

«Μετά από επτά μήνες αποτυχημένης διαπραγμάτευσης ήρθε η ώρα για τη “λυπητερή” σε όλους τους τομείς. Όταν δεν μπορείς να διαχειριστείς με συνέπεια τα δημόσια έσοδα και έξοδα καταφεύγεις ξανά και ξανά στην κοινωνία, ζητώντας κι άλλους φόρους», συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. κάνει λόγο για «σημεία και τέρατα» στο πολυνομοσχέδιο, αναφέροντας ενδεικτικά τη φορολόγηση ανείσπρακτων ενοικίων, την κατάργηση εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ και την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα ενοίκια.

Όπως εκτιμά, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να δώσει παραπάνω φόρους, ενώ σημειώνει ότι τα φορολογικά έσοδα παραμένουν στάσιμα παρά τις αυξήσεις σε όλους τους συντελεστές. «Η λύση δεν είναι να κυνηγάμε έσοδα από μία αγελάδα που δεν μπορεί να βγάλει περισσότερο γάλα», προσθέτει και υποστηρίζει ότι η λύση είναι να αποκτήσει η χώρα μία κυβέρνηση που θα μπορέσει με γνώση και όραμα να μεγαλώσει την οικονομία και να περιορίσει το μεγάλο και σπάταλο κράτος.

«Ένα μέρος των φόρων που αυξάνονται σήμερα θα πάει για να καταβάλλονται οι μισθοί των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που, με την υπογραφή του κ. Τσίπρα, ξαναγύρισαν στην εργασία τους για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους. Για την αύξηση τουΦΠΑ στην εκπαίδευση που δόθηκε, άλλη μία, υπόσχεση πρωθυπουργού για αναστολή, ούτε λόγος. Ας προβληματιστούμε όλοι», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις