Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γεννημένος στην Πάτρα αλλά με καταγωγή από το Θεσπρωτικόν ο νέος Μητροπολίτης Τρικάλων

Γεννημένος στην Πάτρα αλλά με καταγωγή α...

Μεγάλη η συγκίνηση και πολλοί οι αρχιερείς στην τελετή χειροτονίας του την Κυριακή 11/10 στην Αθήνα

Ο νέος στην ηλικία αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης (μόλις 40 ετών) εξελέγη όπως ήδη είναι γνωστό την περασμένη Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ως ο νέος Mητροπολίτης Τρίκκης, διαδεχόμενος τον παραιτηθέντα Mητροπολίτη κ. Αλέξιο, ο οποίος και παρέστη στη λαμπρά χειροτονία του κ. Χρυσοστόμου την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στον ιερό ναό Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος.

Ο εψηφισμένος νέος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεώργιος) Νάσης, έχει γεννηθεί στην Πάτρα στις 30 Ιανουαρίου 1975. Ο πατέρας του νέου Μητροπολίτη δούλευε στον ΟΤΕ και εκείνη την περίοδο εργαζόταν στην Πάτρα όπου και γεννήθηκε ο Γεώργιος.

Ωστόσο ο νέος Μητροπολίτης και μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Τρίκκης, περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Θεσπρωτικόν του νομού Πρεβέζης απ’ όπου και κατάγεται, όπως αναφέρει ανάρτηση του prevezaposto.gr.

Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Αγγλικής γλώσσης.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή της Αγίας Θεοδώρας, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επί ηγουμενίας του νυν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, στις 18 Οκτωβρίου 1999. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 20 Οκτωβρίου 1999, Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης στις 5 Οκτωβρίου 2000 υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Β’ Χρυσοφάκη.

Διετέλεσε Γραμματεύς και Διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του φοιτητικού εκκλησιαστικού οικοτροφείου «Άγιος Αντώνιος», της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης καθώς και ιερατικός προϊστάμενος στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης (στην οποία αναφέρθηκε με δάκρυα στα μάτια, στη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου του στον ι. ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη), επί αρχιερατείας Μητροπολίτου Παντελεήμονος Β’ Χρυσοφάκη και Μητροπολίτου Ανθίμου Ρούσσα.

Όπως είπε και στην ομιλία του στο ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτη, ο νέος Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος οφείλει πολλά και στον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο.

Υπό του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

*Συγκινητική ήταν η στιγμή στο τέλος της τελετής/Θείας λειτουργίας της χειροτονίας του υπό του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, που ο κόσμος φώναξε στο νέο Μητροπολίτη Τρίκκης το «Άξιος». Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κάλεσε το νέο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο, «να είναι σταθερός στο θυσιαστήριο του Χριστού που είναι το Α και το Ω της ζωής μας», όπως έγραψε το εκκλησιαστικό σάιτ arxon.gr.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις