Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκέντρωση κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραία

Συγκέντρωση κατά της ιδιωτικοποίησης του...

"Χάνεται ένα κρατικό μονοπώλιο και δημιουργείται ένα ιδιωτικό"

Κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, διαδήλωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου κάτοικοι του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του ευρύτερου Πειραιά, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της δημοτικής τους αρχής.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ότι είναι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση του Δήμου. «Πρόκειται για μια μεγάλη κινητοποίηση», είπε, και χαρακτήρισε φυσική την αντίδραση των πολιτών, καθώς όπως εξήγησε, «η απόφαση να πουληθεί το λιμάνι δεν έχει προηγούμενο». Παράλληλα προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σημείωσε δεν πωλείται κάποιο τμήμα, αλλά δραστηριότητες και χρήσεις οι οποίες στηρίζουν την πόλη. «Χάνεται ένα κρατικό μονοπώλιο και δημιουργείται ένα ιδιωτικό», εκτίμησε.

«Δεν πουλιέται μόνο το λιμάνι, αλλά πουλιέται και ο Πειραιάς και η Ελλάδα» δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος συμμετείχε στην διαμαρτυρία. «Αυτοί που το κάνουν δεν έχουν μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες και κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν. Η περιοχή των λιπασμάτων θα αναπλαστεί και θα αποδοθεί στους πολίτες», πρόσθεσε και είπε ότι θα υπάρξει συνέχεια των κινητοποιήσεων.
Στην διαδήλωση συμμετείχαν οι βουλευτές Εύη Καρακώστα, Ειρήνη Κασιμάτη και Ελένη Σταματάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ , ενώ το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο της Δραπετσώνας και έγινε πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου επιδόθηκε ψήφισμα και στη συνέχεια οι διαδηλωτές έφτασαν και διαλύθηκαν στον χώρο των λιπασμάτων, όπως ήταν προγραμματισμένο.

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις