Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

ΗΠΑ: Επιστήμονες βρήκαν μέθοδο να προβλέψουν το σεξουαλικό προσανατολισμό του άντρα!

ΗΠΑ: Επιστήμονες βρήκαν μέθοδο να προβλέ...

Η μέθοδος τους έχει ακρίβεια που αγγίζει το 70%

Αμερικανοί επιστήμονες, ισχυρίζονται πως βρήκαν τρόπο να προβλέψουν το σεξουαλικό προσανατολισμό ενός άνδρα, με ακρίβεια μάλιστα που αγγίζει το 70%. Η μέθοδος που χρησιμοποιούν, βασίζεται σε έναν αλγόριθμο, ο οποίος αναλύει το DNA.

Όπως αναφέρει το Reuters, η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον Τακ Νγκουν, πραγματοποίησε μελέτη σε 37 ζεύγη πανομοιότυπων διδύμων ανδρών, εκ των οποίων ο ένας ήταν ετεροφιλόφυλος και ο άλλος ομοφιλόγυλος. Στην έρευνα επίσης συμμετείχαν και δέκα ζεύγη διδύμων στα οποία και τα δύο αδέρφια ήσαν ομοφιλόφυλοι.

Οι επιστήμονες βρήκαν στο ανθρώπινο γονιδίωμα των ομοφυλόφιλων εννέα διακριτούς επιγενετικούς βιοδείκτες, δηλαδή χημικές τροποποιήσεις του DNA που προήλθαν από κατοπινές περιβαλλοντικές επιρροές.

Η εν λόγω μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής στη Βαλτιμόρη, έχει προκαλέσει διχογνωμία. Άλλωστε, το κατά πόσο η ομοφυλοφιλία έχει γενετική βάση αποτελεί θέμα χρόνιας διαμάχης μεταξύ των επιστημόνων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being