Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Κ. Κατσουράνης: "Τα πράγματα στην Ελλάδα, είτε είναι κατευθυνόμενα, είτε οι διαιτητές φοβούνται"

Κ. Κατσουράνης: "Τα πράγματα στην Ε...

Παραδέχθηκε ότι όταν επανακλήθηκε στην εθνική κατάλαβε πως είχε έρθει το τέλος

Ο πρώην Πατρινός διεθνής Κώστας Κατσουράνης στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απόφασή του να "κρεμάσει τα παπούτσια του" μίλησε για όλους και για όλα.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡFM 94.6 αναφέρθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, τονίζοντας ότι οι παίκτες έχουν τη μικρότερη ευθύνη για την εικόνα που έδειξε στους προκριματικούς του EURO 2016, παραδέχθηκε ότι με το Γιάννη Μανιάτη δεν ανταλλάσουν ούτε κουβέντα, ενώ

«Δυστυχώς, όλη αυτή η αύρα που υπάρχει από την αρχή των προκριματικών είναι τόσο αρνητική και δύσκολη να γυρίσει. Αν σε βάλει  από κάτω όλα πάνε ανάποδα», είπε ο έμπειρος αμυντικός μέσος όταν ρωτήθηκε για τη «γαλανόλευκη» και πρόσθεσε:

«Τιμωρηθήκαμε διότι νομίσαμε ότι βρεθήκαμε σε εύκολο όμιλο. Αυτό χωρίς τις βάσεις και τις αρχές που είχε η ομάδα. Οι παίκτες έχουν ευθύνη, αλλά τη μικρότερη. Την μεγαλύτερη έχουν αυτοί που πήραν  τις αποφάσεις. Είναι δύσκολο να γυρίσει η Εθνική στην κατάσταση που ήταν. Πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στις μεγάλες διοργανώσεις. Για να συμβεί αυτό θέλει σωστές επιλογές». 

Διευκρίνισε πάντως ότι «δεν παίζει ρόλο που αποχωρήσαμε εγώ και ο Καραγκούνης. Κι άλλοι έφυγαν, ο Σαμαράς, ο Σαλπιγγίδης, όλοι ήταν σημαντικοί για την ομάδα και άλλοι που δεν παίζουν».

Παραδέχθηκε όταν επανακλήθηκε στην εθνική ότι «κατάλαβα πως είχε έρθει το τέλος. Ήμουν πολύ απογοητευμένος από αυτό που είδα. Είδα ότι ήμουν σε ένα παιχνίδι εθνικής Ελπίδων. Ήταν πάρα πολλά νέα παιδιά. Είπαμε να δώσουμε ευκαιρίες αλλά η Εθνική η δικιά μας δεν ήταν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο. Ήταν συνηθισμένη να παίζουν σε αυτή παιδιά που είχαν προσφέρει και που είχαν έναν ρόλο σε αυτή. Και παίκτες που είχαν ρόλο και θα μπορούσαν να είναι σε αυτή δεν ήταν παρόντες.»

Σε ό,τι αφορά τον προπονητή που θα αναλάβει την ομάδα, είπε: «Δεν παίζει ρόλο από που θα κατάγεται. Θα πρέπει να βάλει κανόνες. Χρειάζεται έναν προπονητή που θα κάνει και πάλι την εθνική ομάδα ''κλειστό κλαμπ''. Αυτό βίωσα κι αυτό αποδίδει. Να βρούν έναν προπονητή που θα γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, έναν Πορτογάλο, έναν Ισπανό. Και δίπλα του να μπουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Ελλάδα.»

Αρνήθηκε να πει εάν περιμένει κάποια αναγνώριση από την ΕΠΟ τονίζοντας ότι «δεν περιμένω κάτι, εγώ προσπάθησα να κάνω τη δουλειά μου στο γήπεδο και να τα δίνω όλα για την ομάδα».

Επίσης, δεν έκρυψε ότι «είμαι οπαδός της ΑΕΚ και θελω να πηγαίνει καλά η ομάδα και να κερδίζει», ενώ για τη Μπενφίκα είπε ότι «ακόμη ξέρω ότι με εκτιμούν και με αντιμετωπίζουν με σεβασμό.»

Τώρα που έκλεισε την καριέρα του μπορεί να μιλάει με μεγαλύτερη άμεση. Ερωτηθείς για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη διαιτησία απάντησε: «Τα πράγματα είτε είναι κατευθυνόμενα, είτε οι διαιτητές φοβούνται. Υπάρχουν καλοί διαιτητές στην Ελλάδα. Καλύτερος όλων είναι για μένα ο Τάσος Κάκος. Έχουμε, όμως, και πολλούς κακούς διαιτητές, όπως είναι κατά τη γνώμη μου ο Ηρακλής Τσικίνης.»

Επανέλαβε ότι «ο Νίκος Λυμπερόπουλος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα ποτέ», ενώ για τον καλύτερο πρόεδρο ανέφερε: «Ο Βασίλης Γκαγκάτσης είναι ο καλύτερος παράγοντας με τον οποίο έχω συνεργαστεί». 

Όταν ρωτήθηκε για το αν έχει επαφές με το Γιάννη Μανιάτη και τι θα έκανε σε περίπτωση που τον συναντούσε, ο Κατσουράνης απάντησε ξεκάθαρα: «Δε μιλάμε, οπότε εάν τον έβλεπα από κοντά πάλι δεν θα μιλούσαμε. Προσωπικά έβαλα κάτω το εγώ μου, έχοντας 110 συμμετοχές στην εθνική και ζήτησα πολλές φορές συγγνώμη.

Δεν έκανε το ίδιο ο Γιάννης. Έκανα το δεύτερο λάθος, αλλά το πρώτο ήταν του Γιάννη. Οπότε, θα έπρεπε να κάνει ανάλογη κίνηση. Μπορεί να είναι δικό του θέμα και της ομάδας του και να έπραξε έτσι. Μόνο και μόνο για την ομάδα έπρεπε να το είχε κάνει». 

Σε αναφορά του για τον Παναθηναϊκό είπε ότι «η νίκη επί της Ρόμα η καλύτερη στιγμή μου στο σύλλογο», ενώ όταν ρωτήθηκε για τον καλύτερο παίκτη που είδε στο «τριφύλλι» απάντησε: «Ο Λέτο ήταν τεράστιος παίκτης, εάν δεν είχε τραυματιστεί θα έκανε μεγάλη καριέρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Κώστας Κατσουράνης: Η ιστορία του κορυφαίου Πατρινού ποδοσφαιριστή που κρέμασε χθες τα παπούτσια του

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports