Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Παγώνει" το θέμα του χρέους ο Ντάισελμπλουμ

"Παγώνει" το θέμα του χρέους ο...

"Δε θα χρειαστεί να το συζητήσουμε για τα επόμενα 15 χρόνια" δήλωσε

"Πάγο" στο θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έβαλε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο Reuters, τη στιγμή που ΔΝΤ και ελληνική κυβέρνηση πιέζουν στενά για το θέμα. "Δε θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό για τα επόμενα 15 χρόνια" υποστήριξε ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών.

"Θα εξετάσουμε αν υπάρχουν "κορυφές" στις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας τα επόμενα 30 χρόνια. Η ανάλυση του ESM έχει δείξει ότι τα πρώτα χρηματοδοτικά εμπόδια μπορεί να καταγραφούν σε 15 χρόνια. Οπότε αν αυτά είναι τα δεδομένα θα ήταν παράξενο να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε από τώρα - είναι πολύ μακριά" δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

"Υπάρχει ευρεία κατανόηση για την μέθοδο που πρέπει να διαλέξουμε, και αυτή αφορά την εξέταση των ετήσιων αναγκών του χρέους" φέρεται να δήλωσε και συνέχισε "Οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης συμφωνούν ότι η ελάφρυνση χρέους για την Αθήνα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσω της τοποθέτησης του ορίου της ετήσιας εξυπηρέτησης του χρέους μάξιμουμ στο 15% του ΑΕΠ της χώρας".

"Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι το ΔΝΤ πάντα εργάζεται με τη λογική του 15% αλλά αν αυτοί υποστηρίζουν ότι αυτό είναι πολύ υψηλό ποσοστό για την Ελλάδα τότε αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να συζητήσουμε μαζί τους" επεσήμανε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις