Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Γιώργος Περισανίδης: Παρουσιάζει απόψε το βιβλίο του στην Πάτρα και μιλάει για την "ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα" στο thebest

Γιώργος Περισανίδης: Παρουσιάζει απόψε τ...

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στον "Φάρο εν Πάτραις"

Ο Γιώργος Περισανίδης παρουσιάζει στον «Φάρο εν Πάτραις» το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 20.00.

Ο Γιώργος Περισανίδης έχει γεννηθεί το 1973 στην Ροδιά Ηλείας. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Βίζμπαντεν της Γερμανίας και το 1982 εγκαταστάθηκε στην Πάτρα. Το 1991 ξεκίνησε να φοιτά στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το 1996 έγινε η πρώτη του γνωριμία με το διαδίκτυο.

Η εξειδικευμένη γνώση του πάνω στις λειτουργίες των social media, του έδωσε την δυνατότητα να μπορεί να ασχοληθεί με την προώθηση Καλλιτεχνών και Υπηρεσιών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, youtube, twitter κ.λ.π).

To μυθιστόρημα του συνδυάζει την επαγγελματική του ιδιότητα με την μεγάλη του αγάπη.

Λίγο πριν την παρουσίαση του βιβλίου μίλησε στο thebest.gr για τον έρωτα στην εποχή της τεχνολογίας.

Της Κώνσταντίνας Τσίχλα

Τι διαφορετικό συναντάμε σε αυτό το βιβλίο;

Αυτό το βιβλίο είναι ένα μυθιστόρημα που έχει μια πρότυπη φόρμα. Ψηλαφίζει το πώς ερωτευόμαστε σήμερα. Προσπαθεί να ακουμπήσει πάνω σε αυτό.

Είναι ένα βιβλίο που έχει μέσα άλλα βιβλία .Για  παράδειγμα η ηρωίδα μου σερβίρει ήρωες από άλλα μυθιστορήματα. Επίσης εισβάλει σε τραγούδια, ταινίες,sites. Στο βιβλίο συναντάμε και αρκετά «τρολ». Υπάρχουν γενικότερα τεχνάσματα που το κάνουν διαδραστικό, η καλύτερα δίνουν την αίσθηση της διαδραστικότητας.

Τι σε οδήγησε το γράψεις αυτό το βιβλίο;

Παρατήτησα οτι ερωτευόμαστε με τον ίδιο τρόπο στο πέρασμα του χρόνου. Αυτό που συμβαίνει είναι οτι έχει αλλάξει η διάρκεια και η διαθεσιμότητα. Αυτή είναι και η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα για την οποία ήθελα να μιλήσω.

Όλοι μας έχουμε την  ψηφιακή και την πραγματικη μας εκδοχή.  Ουσιαστικά λοιπόν σε μια σχέση εξ’ αρχής υπάρχουν τέσσερις. Γι’ αυτό οι σχέσεις τελειώνουν τόσο γρήγορα. Ξεκινάνε με ένα μπέρδεμα.

Ο έρωτας απαιτεί αποκλειστικότητα. Αν προσθέσεις σε αυτό οτι η ταχύτητα με την οποία μπορείς να αντικαταστήσεις κάποιον είναι εκπληκτική καταλαβαίνεις πόσο «δύσκολα» είναι τα πράγματα.

Ποιος στόχο είχες γράφοντας αυτό το βιβλίο;

Ήθελα να κάνω μια μερίδα ανθρώπων που δεν είχε διαβάσει ποτέ βιβλίο… να διαβάσει. Στην εποχή της τεχνολογίας στην οποία ζούμε είναι πολύ δύσκολο να σηκωθείς από τον υπολογιστή για να το διαβάσεις ένα βιβλίο. Έχομε μάθει σε μια multi tasking λειτουργία όλο το 24ωρο. Το βιβλίο απαιτεί single tasking.

Για να διαβάσεις ένα βιβλίο πρέπει να συγκεντρωθείς σε αυτό. Ακόμα και εγώ που μεγάλωσα διαβάζοντας μυθιστορήματα τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι τόσο με το διαδίκτυο δυσκολεύομαι να διαβάσω.

Είναι ένα σύντομο μυθιστόρημα το βιβλίο σου

Κρατάει όσο και μια ταινία, περίπου μιάμιση ώρα, για αυτό ακριβώς τον λόγο, για να μπορεί να διαβαστεί εύκολα.

Ποιο είναι το πιο όμορφο σχόλιο που σου έχουν κάνει για το βιβλίο;

Το δέχτηκα από μια κοπέλα 19 ετών. Μου είπε χαρακτηριστικά; «Είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάζω και θα ήθελα να διαβάσω και ένα δεύτερο. Έχετε να μου προτείνεται κάτι ;έχετε γράψει κάτι άλλο;»

Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο κατά την συγγραφή του βιβλίο;

Το να γράψω την ιστορία. Είχα καταλήξει στο ποιά θα είναι η φόρμα του βιβλίου. Ήξερα ότι θα έχει τραγούδια, ταινίες. Είχα αποφασίσει το επάγγελμα της ηρωίδας. Παιδεύτηκα με την ιστορία. Ήθελα να είναι γρήγορη  και από εκεί και πέρα βασίστηκα σε γεγονότα που έζησαν φίλοι μου. Οι πιο εξωπραγματικές ιστορίες του βιβλίου είναι φίλων μου και είναι πραγματικές. Το μόνο αυτοβιογραφικό σημείο είναι το λεύκωμα που υπάρχει στο τέλος. Το είχα γράψει στα 23 μου.

Η τεχνολογία μας στέρησε τον ρομαντισμό;

Αισθάνομαι ότι τον έχει επιταχύνει. Όλοι ερωτευόμαστε, το ζούμε,το «ποστάρουμε» στο facebook, το εξωτερικεύουμε περισσότερο απ’ ότι παλιότερα. Ίσως και περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Υπάρχει ρομαντισμός, απλώς όπως όλα «τρέχει» και αυτός . Άλλωστε είναι κάτι που δεν κρατάει όπως κι ο έρωτας. Η αποστολή του έρωτα είναι να μετουσιωθεί σε αγάπη. Αυτή είναι για μείνει για πάντα.

Τι γεύση θα ήθελες να αφήσει το βιβλίο σου στους αναγνώστες;

Την αίσθηση…. « Θέλω να διαβάσω κι άλλο ή θέλω να διαβάσω κάτι άλλο που να έχει γράψει αυτός ο τύπος».

Τι υπάρχει στα μελλοντικά σου σχέδια;

Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε την μοναξιά όταν τελειώνει ο έρωτας πάλι περνάει από τα social media. Με αυτό θα σχετίζεται το επόμενο βιβλίου μου το οποίο έχω ήδη ξεκινήσει. Θα έχει την ίδια φόρμα με το πρώτο.

Ακόμα θέλω να κάνω το βιβλίο video-book. Ουσιαστικά θα είναι ένα pdf στο οποίο θα υπάρχουν ενεργά links για τα τραγούδια,τις ταινίες κλπ. Επίσης έχω ξεκινήσει εκδοχές του βιβλίου. Δουλεύω ήδη την Αγγλική. Η κουλτούρα του βιβλίου θα είναι προσαρμοσμένη με την χώρα χωρίς να χάνει την ουσία του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight