Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κάτια Δανδουλάκη: Έχω ακόμα στο κινητό μου την φωτογραφία του Μάριου Πλωρίτη

Κάτια Δανδουλάκη: Έχω ακόμα στο κινητό μ...

Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη της

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε η Κάτια Δανδουλάκη στο περιοδικό YOU. Μετά από αρκετούς μήνες απουσίας επέστρεψε ανανεωμένη.

Από την τηλεόραση είχατε προτάσεις φέτος;

Πριν από την καταστροφή είχα από τον Δημήτρη Αρβανίτη, έναν πολύ έξυπνο άνθρωπο και φίλο που είχε έτοιμη μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Αλλά έγινε η πλήρης διάλυση με το δημοψήφισμα και τελείωσε.
Θα το κάνατε;
Ναι! Είχαμε συμφωνήσει. Δεν ήμουν πολύ σίγουρη για το ρόλο, γιατί έχω μάθει να τον κρίνω το ρόλο με έναν πάρα πολύ έξυπνο τρόπο που μου έδειξε ο Ανδρέας Βουτσινάς. “Αν τον αφαιρέσεις από ένα έργο και το έργο δεν έχει να χάσει τίποτα, μην το κάνεις. Αν χωρίς αυτόν δεν γίνεται το έργο τότε δεν έχει σημασία είτε έχεις μια σκηνή είτε δεκαπέντε!». Αυτό μου άνοιξε μεγάλο παράθυρο στην καριέρα μου.
Σας λείπει η τηλεόραση;
Την τηλεόραση τη λάτρεψα και μου λείπει πάντα όταν δεν κάνω. Με βασανίζει με το πρωινό ξύπνημα και με το πολύ εντατικό ωράριο, αλλά της είμαι ευγνώμων, γιατί μου έδωσε πάρα πολλά καλά. Από το να με κάνει προσιτή και αγαπητή σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, που δεν θα μπορούσα ποτέ να πάω μόνο με το θέατρο, μέχρι του να με ανταμείψει πάρα πολύ καλά. Και είχα και την τύχη και την εξυπνάδα να κάνω και σωστές επιλογές στην τηλεόραση. Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, ποτέ δεν τη σνόμπαρα. Τη λάτρεψα! Άρα δεν με εκδικήθηκε ποτέ. Είχα απόλυτο σεβασμό.

Για εκπομπή δεν σας έχουν κάνει πρόταση;
Όχι αν και θα μπορούσα να κάνω. Δεν σνομπάρω κανένα είδος.
Στο Λονδίνο θα μένατε μόνιμα;
Όχι, πια. Όταν ήμασταν φοιτητές ο καιρός φαινόταν ρομαντικός και λέγαμε “τι ωραία που είναι η γκριζαδούρα και η ομίχλη στα πάρκα και η συννεφιά”! Τώρα είναι αλλιώς… Επίσης, το θέατρό τους βρίσκεται σε ελεεινή κατάσταση και τελικά βλέπω ότι προτιμάω τους Έλληνες και την Ελλάδα γενικά σαν χώρα, γιατί είναι άλλη η αγκαλιά, άλλο το φως, άλλη η ευλογία.

Έχετε συγγενείς εκεί;
Στο Λονδίνο έχω φίλους και ανίψια τώρα. Δηλαδή όταν πάω μπορώ να μείνω εκεί αλλά προτιμώ πάντα να είμαι ανεξάρτητη. Η ανεξαρτησία έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου και πρέπει να σου εξομολογηθώ ότι ξαναβρήκα την ψυχική μου ανεξαρτησία μόλις πριν από έναν μήνα. Όταν είπα ότι »τώρα ναι, θέλω να κάνω ένα ταξίδι μόνη μου». Γιατί αυτό το έκανα πάντα μέχρι που έχασα τον Μάριο και μετά αισθάνθηκα πολύ μεγάλη εξάρτηση από τους ανθρώπους και τους φίλους μου που μου έσωσαν την ψυχή μου και ήμουν γαντζωμένη πάνω τους. Πριν από έναν μήνα, λοιπόν, ξαναβρήκα την Κάτια. Μια μέρα ξύπνησα και είπα ότι πρέπει να πάω ένα ταξίδι μόνη μου. Κι αυτό το έκανα πριν από 20 μέρες στο Λονδίνο με την ευκαιρία και των συνεντεύξεων που έπρεπε να δώσουμε. Ήταν η πρώτη φορά που απόλαυσα την απόλυτη ανεξαρτησία μου. Είπα »δόξα συ ο Θεός, ξανάβγαλα το κεφάλι μου στην επιφάνεια». Έκλεισε ο κύκλος της θλίψης και πάω στον κύκλο της καινούριας δημιουργίας.

Μετά από πόσα χρόνια έκλεισε ο κύκλος με τον Μάριο;
Εννιά! Πολλά χρόνια γιατί ήταν πάρα πολύ μεγάλος δεσμός.
Έχετε ακόμα τη φωτογραφία του στο κινητό σας;
Ναι, όταν κάθομαι και βλέπω τα μάτια του παίρνω πολλή χαρά.
Δεν σας θυμίζει την απώλεια;
Τώρα όχι. Καταρχήν πριν από δύο χρόνια έπαθα κατάθλιψη και μια κολπική μαρμαρυγή και με πήγαν στο νοσοκομείο από υπερκόπωση. Εκεί άρχισα να δουλεύω πολύ με τον εαυτό μου και κατάλαβα ότι οι άνθρωποι που μας λάτρεψαν θέλουν να μας βλέπουν χαρούμενους και δημιουργικούς. Ήταν αυτό που στερήθηκα όταν “έφυγε”.
Όταν κλείνει ένας κύκλος ανοίγει ένας άλλος. Είστε έτοιμη να ερωτευτείτε, να κάνετε μια καινούρια αρχή στη ζωή σας;
Κάποιος που έχει περάσει με πληρότητα μια ζωή δεν έχει κάτι να του λείπει. Εμένα μου έλειπε η ανεξαρτησία μου. Τώρα αισθάνομαι απολύτως ανοιχτή να ξαναδημιουργήσω, απολύτως ανεξάρτητη και αυτάρκης, καθόλου κλειστή για να μην ξαναγαπήσω, να μην ξαναερωτευτώ. Δεν το αναζητάω, όμως, δεν είναι ο στόχος μου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight