Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα 10 πρόσωπα που καθορίζουν το μέλλον της υφηλίου

Τα 10 πρόσωπα που καθορίζουν το μέλλον της υφηλίου

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Τη λίστα με τους 50 ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα και να καθορίσουν ακόμη και τη μελλοντική πορεία της υφηλίου, παρουσιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

Γιατί είναι σημαντικοί; Έχουν «κτίσει» απόλυτα επιτυχημένες επιχειρήσεις. Έχουν συγκεντρώσει τεράστιες περιουσίες. Έχουν διαχειριστεί κορυφαίες τράπεζες ή ευελπιστούν ότι θα τις... διαλύσουν. Φτιάχνουν ολόκληρες οικονομίες και μπορούν να «διακινήσουν» νέες ιδέες. Διαχειρίζονται τεράστια κεφάλαια.

Το απόλυτα κοινό και στις 50 προσωπικότητες που παρουσιάζει στη φετινή του κατάταξη – την πέμπτη κατά σειρά – το αμερικανικό πρακτορείο είναι ότι όλοι είναι απόλυτα επιτυχημένοι σε αυτό που επέλεξαν να πράξουν.

Προκειμένου να συμπληρωθεί η κατάταξη συνέβαλαν οι δημοσιογράφοι του Bloomberg, αλλά και ένα συμβούλιο ειδικών για αγορές, οικονομίες και επιχειρήσεις.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, οι αποφάσεις της οποίας – μαζί φυσικά με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της Fed – για τα αμερικανικά επιτόκια μπορούν να αλλάξουν τη ροή όχι μόνο της αμερικανικής οικονομίας αλλά αυτό της παγκόσμιας.

Η πρώτη δεκάδα είναι η ακόλουθη:

1. Janet Yellen, πρόεδρος της Fed

«Δεν υπάρχει κάποιο βολικό και εύκολο σενάριο», εκτιμά ο πρώην πρόεδρος της Fed, Alan Greenspan, αναφορικά με την επικείμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

2. Xi Jinping, πρόεδρος της Κίνας

Μετά το δραματικό καλοκαίρι της κατάρρευσης της κινεζικής αγοράς και όχι μόνο, ο κόσμος περιμένει ότι ο Xi και οι συνάδελφοί του στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας διαθέτουν το «κατάλληλο άγγιγμα» προκειμένου να διαχειριστούν ορθά τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της υφηλίου.

3. Tim Cook, επικεφαλής της Apple

Από το 2011 που είναι στο τιμόνι του ομίλου, η αξία κεφαλαιοποίησής του έχει διπλασιαστεί, τα κέρδη έχουν εκτοξευθεί και τα διαθέσιμα μετρητά συνεχώς αυξάνουν, ενώ η επιρροή της Apple συνεχίζει να ενισχύεται.

4. Larry Fink, συνιδρυτής της BlackRock

Η επιστολή του στα κορυφαία στελέχη της εταιρείας τον Απρίλιο έκανε λόγο για επικείμενη «βραχυπρόθεσμη τρομοκρατική περίοδο», υπογραμμίζοντας τις απόψεις του Fink για τον επενδυτικό ακτιβισμό αλλά και για τον τρόπο διαχείρισης των 4,7 τρισ. δολαρίων τα οποιία διαχειρίζεται η BlackRock.

5. Warren Buffett, επικεφαλής της Berkshire Hathaway

Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και διαχειρίζεται μία από τις πλέον επιτυχημένες εταιρείες της υφηλίου. Ο Buffett στα 85 του χρόνια είναι παραμένει ένας επενδυτής που όλοι θέλουν να μιμηθούν.

6. Barack Obama, πρόεδρος ΗΠΑ

Ακόμη και όταν κανείς δεν το περίμενε, έκλεισε συμφωνία με το Ιράν, μέσω της οποίας η παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα έχει για πρώτη φορά πρόσβαση στη συγκεκριμένη αγορά, μετά από πολλές δεκαετίες. Παράλληλα συνεχίζει να προωθεί την ατζέντα του για το περιβάλλον.

7. Carl Icahn, πρόεδρος της Icahn Enterprises

Η απόφασή του να πωλήσει το μερίδιό του στην Netfix, έναντι 1,6 δισ. δολαρίων, προκάλεσε σε μία μόνο συνεδρίαση την πτώση της μετοχής άνω του 2%.

8. Lloyd Blankfein, επικεφαλής της Goldman Sachs

Η τράπεζα έχει νικήσει όλους τους αντιπάλους. Βρίσκεται στην κορυφή του τραπεζικού κλάδου. Ακόμη και μετά την πρόσφατη αποκάλυψη για τη σοβαρή ασθένειά του, εξακολουθεί να διαχειρίζεται την κορυφαία αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

9. Angela Merkel, καγκελάριος της Γερμανίας

Η Ευρώπη είναι μία Ένωση που το κενό του ηγέτη το καλύπτει η Άγκελα Μέρκελ, η καγκελάριος της ισχυρότερης οικονομίας της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτό έγινε περισσότερο ξεκάθαρο στην ελληνική κρίση, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο η Ε.Ε. διαχειρίζεται την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

10. Reid Hoffman, συνιδρυτής του LinkedIn

Βοήθησε ώστε να δημιουργηθούν μερικές από τις τεχνολογικές εταιρείες που μπορούν να αλλάξουν το «παιχνίδι» στον κλάδο, όπως οι PayPal, LinkedIn και Facebook.

newmoney

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις