Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

ΔΕΙΤΕ τις πρώτες φωτογραφίες από τη «Ζωή του Γαλιλαίου» με τον Κώστα Καζάκο

ΔΕΙΤΕ τις πρώτες φωτογραφίες από τη «Ζωή...

Το έργο του Μπρεχτ θα παρουσιαστεί από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας

«Δεν νιώθω υποχρεωμένος να πιστέψω πως ο ίδιος Θεός που μας προίκισε με αισθήσεις, λογική και πνεύμα, μας προόριζε να απαρνηθούμε τη χρήση τους».

Είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις του Ιταλού επιστήμονα Γαλιλαίου. Του πρώτου φυσικού με τη σύγχρονη σημασία του όρου και πατέρα της σύγχρονης αστρονομίας, που ενέπνευσε συγγραφικά τον σπουδαίο συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Στο θεατρικό έργο του, «H Zωή του Γαλιλαίου» όπως αναφέρει ανάρτηση του tospirto.net όπου δημοσιεύονται και πολλές φωτό από τις πρόβες της παράστασης, ο Μπρεχτ καταγράφει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο τη σύγκρουση του σπουδαίου επιστήμονα με την Ιερά Εξέταση.

Το σημαντικό αυτό έργο επέλεξε να παρουσιάσει φέτος ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Κώστας Καζάκος στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, με την πρεμιέρα του να σηματοδοτεί την έναρξη του ρεπερτορίου του θεάτρου της πόλης της Πάτρας για τη νέα σεζόν 2015-2016. Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο κ. Καζάκος θα αναλάβει και την ερμηνεία του Γαλιλαίου, υπό τις μουσικές μελωδίες του συνθέτη και τραγουδοποιού Διονύση Τσακνή.

Στη σκηνή μαζί του θα βρεθούν επίσης οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Ηλίας Γιαννάκης, Φάνης Δίπλας, Αντρέας Θανασούλας,  Δημήτρης Καλαντζής,  Σπύρος Κουβαρδάς, Γιώργος Μάρκου, Πέτρα Μαυρίδη, Γεράσιμος Ντάβαρης,  Θανάσης Σαράντος, Δωροθέα Στεργιώτη.

Συμμετέχουν οι μικροί: Λεωνίδας Καραπατάκης, Μάνος Μπαλασκάκης, Παπαδημητρόπουλος Σπύρος, Παπούλιας Αλέξανδρος και οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Δημήτρης Βαμβακάς, Σπύρος Βλάχος,  Γιάννης Χαρκοφτάκης, Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, Τάσος Χρυσόπουλος, Χάρης Φραγκούλης.

Μετάφραση: Οδυσσέας Νικάκης. Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου. Χορογραφία: Μάρω Γαλάνη. Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Αλεξανδράκη. Ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση. Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Γεωργιάδης – μαντολίνο, Τάσος Σχίζας – ακορντεόν, Νίκος Σκεπαρνιάς- κιθάρα, Μιχάλης Δάρμας- κοντραμπάσο.

Έναρξη παραστάσεων στις 30 Οκτωβρίου 2015.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ γενική είσοδος, 12 και 10 ευρώ, ομαδικό, φοιτητικό και λαϊκή απογευματινή, 5 ευρώ για τους ανέργους και ΑΜΕΑ.

Πληροφορίες: 2610 273613.

Πηγή - tospirto.net

*Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρόβες των ηθοποιών με τα κοστούμια της παράστασης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture