Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίωξη κατά συνδικαλιστών καταγγέλλει το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Πάτρας

Δίωξη κατά συνδικαλιστών καταγγέλλει το ...

Για την ποινική δίωξη κατά συνάδελφων τους

Το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Πάτρας, με ψήφισμα της Γενικής τους Συνέλευσης, καταγγέλλουν την ποινική δίωξη Συνδικαλιστών του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ και της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού ΑΕΙ-ΤΕΙ. Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

«Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Στις 12 Οκτώβρη 2015 παραπέμπονται σε δίκη μέλη της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ και Διοικητικού Προσωπικού και Εργαζομένων ΙΔΑΧ – ΙΔΟΧ του ΕΜΠ.

Με την κατηγορία ότι, «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους», ποινικοποιούνται οι αγώνες των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε αυτές τις διώξεις ως συνδικαλιστικές, ενάντια σε εκλεγμένους εκπροσώπους εργαζομένων, στα ίδια τα συλλογικά όργανα.

Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έσερναν στα δικαστήρια τους αγωνιζόμενους απεργούς ναυτεργάτες, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στο μετρό, έστηναν αγροτοδικεία και μαθητοδικεία. Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις των εργαζομένων στα πανεπιστήμια. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι και αυτή η κυβέρνηση εξίσου υπεύθυνη.

Η εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων πάει χέρι - χέρι µε την καταστολή και την ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.

Τέτοιες διώξεις προετοιμάζουν και ενισχύουν τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, στην κατεύθυνση περιορισμού ή και πλήρους κατάργησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων από τη μία και στην κατεύθυνση ενίσχυσης της προστασίας των εργοδοτών είτε αυτοί είναι το κράτος είτε είναι βιομήχανοι, εφοπλιστές και τραπεζίτες από την άλλη.

Το πανεπιστήμιο που ονειρεύονται, το πανεπιστήμιο της αγοράς,  δε χωρά συνδικαλιστικές ελευθερίες, διεκδικήσεις, δικαιώματα για φοιτητές κι εργαζόμενους.

Καλούμε διδάσκοντες, φοιτητές, εργαζόμενους, μέσα κι έξω από το Πανεπιστήμιο, να καταδικάσουν τη δίωξη.

Δηλώνουμε ότι και αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις