Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Γιώργος Λογαράς: Ο εμπειροτέχνης με τις επαγγελματικές ώρες δουλειάς- Τα "άτακτο" παιδί του '94, ο απολαυστικότερος τελάλης του καρναβαλιού και το "διπλό" στο Επίκεντρο+

Γιώργος Λογαράς: Ο εμπειροτέχνης με τις ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Όλα ξεκίνησαν από ένα φυλλάδιο του "Ρεφενέ"

Ξεκίνησε για γραφίστας, αλλά ο δρόμος τον έβγαλε στο σανίδι στο οποίο και τράβηξε τελικά...χειρόφρενο  ως εμπειροτέχνης ηθοποιός με επαγγελματικές ώρες δουλειάς, όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος τον εαυτό του. Ο Γιώργος Λογαράς, είναι η απόλυτη απόδειξη των ισχυρισμών των υπερμάχων της... αυτονομίας του ταλέντου.

Αυτών δηλαδή που στοιχηματίζουν ότι το ταλέντο, νωρίς ή αργά, θα σε πάρει από το χέρι και θα σου δείξει το πώς, ακόμη και αν εσύ δεν έχεις αντιληφθεί ότι μέσα σου κατοικεί ένα ζωηρό ζιζάνιο, που θέλει την τροφή του.

Αυτό το συγκεκριμένο ζιζάνιο βρήκε έτοιμο τον οργανισμό του  Γιιώργου Λογαρά το  2000 και είπε να τον κάνει να ..νοσήσει.

Αφορμή, ένα φυλλάδιο του "Ρεφενέ". Ένα χρόνο το μικρόβιο "επώαζε" και το 2001 είπε να...γεννήσει. Από τότε μέχρι σήμερα, ο γραφίστας δεν έπαψε στιγμή να παίζει και δεν έπαψε στιγμή να θέλει με όλη του την ψυχή να ανεβαίνει τα κοπιαστικά σκαλάκια της σκηνής, στην οποία έχει αφιερώσει ατελείωτες ώρες δουλειάς.

Αυτό το ζωηρό παιδί του πληρώματος ΄94, το οποίο μας χάρισε έναν από τους πιο απολαυστικούς και χαρακτηριστικούς τελάληδες του καρναβαλιού και πιστεύει ότι οι παρέες μπορούν να γράψουν ιστορία, είναι άλλη μια απόδειξη των χιλιομέτρων που μπορεί να τρέξει η μηχανή του πατρινού καρναβαλιού και των μεγάλων δυνατοτήτων  της νεολαίας της Πάτρας που αποτελεί την καύσιμη ύλη.

Ευφυής, κεφάτος, δημιουργικός, δραστήριος, πάντα έτοιμος για ταξίδι με την επιλεγμένη οικογένεια των φίλων που κατακτιέται και δεν έρχεται να σε βρει με... προαποφασιμένα, ο Γιώργος Λογαράς, ο εμπειροτέχνης, αυτό το χειμώνα γράφει πολλές ακόμη επαγγελματικές ώρες στο Επίκεντρο+ στο ήδη πολυσυζητημένο «Προσοχή Άνθρωπος Δαγκώνει» και στο παιδικό  «Παραμύθια φύτρωσαν στον Κήπο» που έπεται, "τελάλης" του ότι η ζωή σου μπορεί να αλλάξει ακόμη και μέσα από ένα φυλλάδιο.

Αρκεί να έχεις τα μάτια να το δεις και καρδιά για να το κυνηγήσεις. Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε τον δρ. Μπουνταλώφ του Επίκεντρου+ που ξεκίνησε ως "Περσέας" και μετράει ήδη 27 παραστάσεις.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ Ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ;

"Σπούδασα γραφίστας, αλλά το επάγγελμα αυτό δεν πρόλαβα να το χαρώ όσο ήθελα. Είναι δύσκολο να το εξασκήσεις στις μέρες μας, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης. Πλέον υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά προγράμματα και εφαρμογές, που ο καθένας μπορεί και μόνος του να δημιουργήσει κάτι γραφιστικό αν έχει λίγο ταλέντο και φαντασία. Οπότε, δεν καταφεύγει σε επαγγελματία του είδους. Πάντως συνήθως η απάντηση μετά το «είμαι γραφίστας» είναι «Α! έχω ένα φίλο που είναι γραφίστας». Πως λέμε παντού υπάρχει ένας Παπαδόπουλος;  Kάτι τέτοιο.

Σχετικά με το επαγγελματίας ηθοποιός, σίγουρα δεν θα μπορούσα να αποδεχτώ τέτοιο τίτλο. Θα ήταν ασέβεια προς τους καλλιτέχνες που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο της υποκριτικής και έχουν μοχθήσει γι’ αυτό. Αν χαρακτήριζα όμως, τον εαυτό μου θα τον έλεγα εμπειροτέχνη ηθοποιό με επαγγελματικές ώρες δουλειάς. Λίγες – πολλές , πάντως όχι αρκετές για να μην μου δημιουργούν μέσα μου την ανάγκη να μαθαίνω και να διδάσκομαι. Αλλά και εμπειροτέχνης, γεννιέσαι με την κλίση, γίνεσαι με τη δουλειά!

Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ "ΜΙΚΡΟΒΙΟΥ"

"Όλα ξεκίνησαν από ένα πρόγραμμα παράστασης που έπεσε τυχαία στα χέρια μου. Ήταν από την παράσταση «Αγριελιά» που είχε ανεβάσει το 2000 το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας  «Ρεφενέ»  σε σκηνοθεσία Γιάννη Γεωργακάκη. Καθώς το ξεφύλλιζα λοιπόν, είδα μέσα γνωστές φυσιογνωμίες από το Πατρινό Καρναβάλι που συμμετείχαν στην παράσταση.  Είδα και έπαθα μέχρι να πάρω θάρρος και να περάσω το κατώφλι της ομάδας, που με φιλοξένησε από το 2001 έως το 2011. Από το 2001 και μέχρι σήμερα, δεν σταμάτησα καθόλου να παίζω θέατρο.  Μέχρι ώρας  μετράω 25 διαφορετικές παραστάσεις από όλα τα είδη, ενώ σύντομα θα γίνουν 27 καθώς η μια παίζεται αυτές τις μέρες, και μια ακόμα παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά θα ξεκινήσει σύντομα.  Από όλες αυτές  τις παραστάσεις, έχω μόνο καλά να θυμάμαι. Έχω προσαρμόσει έτσι την ζωή μου για τις ανάγκες του θεάτρου. Αν σταματούσα, θα ένοιωθα ότι μου κόβουν το οξυγόνο.

 

Η ΠΡΩΤΗ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

"Ήταν το 2001 με το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ»  στο έργο «Περσέας», που από σύμπτωση λόγω του παρουσιαστικού μου, είχα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Παρουσιάστηκε στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας στις 10/09 για μια και μοναδική παράσταση. Ακόμα θυμάμαι το άγχος μου στα παρασκήνια, με είχε καταβάλει υπερβολικά. Όμως ο σκηνοθέτης και «ψυχή» της ομάδας Γιάννης Γεωργακάκης υπήρξε δίπλα μου, με στήριξε όχι μόνο τότε, αλλά και όλα τα χρόνια που ήμουν στην ομάδα. Στον Γιάννη χρωστάω πάρα πολλά, είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής μου".

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

"Η αμεσότητα και η διαδραστικότητα που σου προσφέρει. Η ανταπόκριση του κοινού σε αυτό που δίνεις και σου επιστρέφεται άμεσα. Το θέατρο σου δίνει την ευκαιρία να βουτήξεις σε βάθος, να αναρωτηθείς και να μελετήσεις θέματα που απασχολούν το άνθρωπο με τρόπο ολοκληρωμένο. Στο θέατρο, με την βοήθεια του σκηνοθέτη θα πρέπει να φτιάξεις εσύ τη φόρμα και αυτό αποτελεί μια πολύ ωραία πρόκληση κάθε φορά και μια διαδικασία που δεν τελειώνει".

Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ ΛΙΓΟ.... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;

"Ειλικρινά δεν μπορώ να αποφασίσω. Είναι σαν να είσαι γονιός, με πολλά παιδιά και να πρέπει να απαντήσεις στην ερώτηση: ποιο παιδί σου αγαπάς πιο πολύ. Όλοι οι ρόλοι μου, μέχρι σήμερα, από τον πιο μικρό έως τον μεγαλύτερο ήταν αγαπημένοι μου, γιατί βγήκαν από την ψυχή μου. Υποθέτω αυτός που θα εκπλήξω και τον εαυτό μου ερμηνεύοντάς τον. Αν θα έμπαινα όμως στην διαδικασία να επιλέξω, σίγουρα θα διάλεγα τους δυο ρόλους : του δασκάλου στα «Ζων’τοβολα» το 2003 και του μάγου στον «Ιππότη με την σκουριασμένη πανοπλία» το 2008, που στο Φεστιβάλ Θεάτρου Καρδίτσας  που χάρισαν από ένα  βραβείο Ανδρικού Ρόλου.  Αγαπώ όμως  πολύ και τον δρ. Μπουνταλώφ επειδή τον ενσαρκώνω αυτό το διάστημα στο «Προσοχή  Άνθρωπος Δαγκώνει» και έχει γίνει δεύτερη φύση μου. Αξίζει να τον δείτε.

ΠΑΙΔΙΚΗ  Ή ...ΕΝΗΛΙΚΗ ΣΚΗΝΗ;

"Δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο εύκολο το θέατρο για παιδιά από το θέατρο για ενήλικες. Εξάλλου, πως να κρυφτείς απ’ τα παιδιά. Όπως ξέρουμε, μια καλή παράσταση για παιδιά θα την δει και ο ενήλικας.  Όσο πιο μικρή η φόρμα του ηθοποιού επίσης, στην παιδική σκηνή τόσο πιο δύσκολη! Με γοητεύουν, προσωπικά, και οι δυο σκηνές. Και φέτος το Επίκεντρο+ και η Χρυσούλα Παπαδοπούλου μου έκαναν την τιμή να με εμπιστευτούν και στις δυο παραγωγές του χώρου. Το σημαντικότερο είναι να αντιμετωπίζει κάποιος την σκηνή με την ίδια σοβαρότητα, ανεξαρτήτως της ηλικίας του θεατή".

ΤΟ «ΠΛΗΡΩΜΑ 94»

"Στο «Πλήρωμα 94» μπήκα αρχικά λόγω της μακροχρόνιας φιλίας μου με τον Πέτρο Ψωμά. Η εκτίμηση και η αγάπη που τρέφω προς το πρόσωπό του Πέτρου, δεν θα μου επέτρεπε να μην ασχοληθώ ενεργά με όλες της δραστηριότητες του Πληρώματος 94. Εκεί είμαστε μια παρέα ετερόκλητη μεν, με διαφορετικές αφετηρίες και εμπειρίες αλλά γόνιμη σε ιδέες και συμπεριφορές. Αν και ακούγεται πολύ κοινότυπο, είμαστε μια καλή παρέα και εγώ είμαι άτομο που γουστάρω πολύ τις παρέες. Στο «Πλήρωμα 94» όμως έχω και φίλους καλούς, που με ξέρουν καλά. Κάπου διάβασα ότι οι φίλοι μας είναι μια πολύ μεγάλη περιουσία. Στις μέρες μας μάλιστα οι φίλοι είναι η καινούρια οικογένεια. Θα συμφωνήσω απόλυτα."

ΟΙ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

"Όλες οι στιγμές μου με το «Πλήρωμα 94» είναι αξέχαστες. Θα ξεχωρίσω  σίγουρα το ταξίδι που κάναμε όλοι μαζί στο Σαβιάνο της Ιταλίας, μας και ήταν η πρώτη μας κοινή εμπειρία με Καρναβαλική αμφίεση εκτός Ελλάδος. Περάσαμε φανταστικά, όπως σε όλα μας τα Καρναβαλοτάξιδα, αλλά και αν δεν γινόταν αυτό για οποιονδήποτε λόγο , αυτή η παρέα ξέρει να προσαρμόζεται και στα καλά και στα άσχημα."

 

 

 

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΑΛΗ

"Αξεπέραστη εμπειρία. Μοναδική. Ο ρόλος του Τελάλη με έκανε να βιώσω πραγματικά μέσα μου το Καρναβάλι. Ο Τελάλης είναι ο εμψυχωτής, προκαλεί χαρά στους περαστικούς, σε διασκεδάζει. Όσο είχα τον ρόλο του Τελάλη στο Καρναβάλι, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να προωθήσω  και να προβάλω αυτή την φιγούρα προς όφελος του θεσμού,  όσο καλύτερα γίνεται. Ελπίζω να τα κατάφερα".

ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ;

"Βεβαιότατα. Οι παρέες όχι μόνο κάνουν τη διαφορά, αλλά μπορεί να γράψουν και  ιστορία. Μπορούν να χαλάσουν ή να φτιάξουν  την στιγμή, να επηρεάσουν τη μέρα, να κατασκευάσουν το μέλλον και το κυριότερο να διαμορφώσουν χαρακτήρες".

 

Ο  ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΣΤΟ «ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+» ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο χρονικό διάστημα το Επίκεντρο+ έχει  φροντίσει ώστε το 24ωρο μου να είναι καθημερινά γεμάτο. Συμμετέχω και στην Παιδική Σκηνή στην παράσταση «Παραμύθια φύτρωσαν στον Κήπο» αλλά και στο «Προσοχή Άνθρωπος Δαγκώνει». Τρέχω πολύ, μ’ αρέσει, μακάρι να έτρεχα έτσι όλο το χρόνο, το βλέπω σαν παιχνίδι. Όλα τα παιδιά είναι καταπληκτικά, και η ομάδα της παιδικής σκηνής και των ενηλίκων, και αυτό μου δίνει δύναμη και με κάνει να ξεχνάω την κούραση. Θέλω και οι δυο παραστάσεις που συμμετέχω να  πάνε άψογα, γιατί είμαι τελειομανής. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές και των δυο παραστάσεων για την αγάπη και την στήριξη που μου παρέχουν. Ελπίζω να φανώ κι εγώ αντάξιος των προσδοκιών τους".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight