Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έκθεση για τον τύπο την περίοδο του ελληνοϊταλικού πολέμου και της γερμανικής κατοχής

Πάτρα: Έκθεση για τον τύπο την περίοδο τ...

Στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ

Το Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), με αφορμή την 28η Οκτωβρίου 1940 διοργανώνει έκθεση με εφημερίδες και έντυπο υλικό από τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και τη γερμανική κατοχή.

Ανάμεσα στα θέματα που αναδεικνύονται μέσα από τον έντυπο Τύπο της εποχής είναι ο βομβαρδισμός της Πάτρας και τα ονόματα των θυμάτων, διαγγέλματα και οδηγίες προς τους πολίτες, προσκλήσεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα καταφύγια της πόλης, αλλά και έντυπα με υποδουλωμένο το πνεύμα στον κατακτητή. Επίσης, στην επετειακή έκθεση περιλαμβάνονται και δημοσιεύματα από την απελευθέρωση της Πάτρας (Οκτώβριος 1944).

Το περιεχόμενο της έκθεσης κάνει τον επισκέπτη δέκτη πληθώρας πληροφοριών, μέσα από τις εφημερίδες της εποχής και αποτελούν ζωντανά τεκμήρια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Στόχος του μοναδικού στο είδος του –πανελλαδικά- Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ, είναι να φέρει εγγύτερα τους πολίτες με τα ιστορικά εκθέματα που διαθέτει.

Η συγκεκριμένη δράση του Δ.Σ. του Μουσείου Τύπου απευθύνεται στους μαθητές των σχολείων, αλλά και σε μεμονωμένους επισκέπτες, οι οποίοι καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση για να δουν και να θαυμάσουν ορισμένα από τα σημαντικότερα τεκμήρια που διαθέτει ο πολιτιστικός φορέας της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Η έκθεση φιλοξενείται στο χώρο του Μουσείου Τύπου, στην οδό Μαιζώνος 200. Ραντεβού για ομαδικές ξεναγήσεις μαθητών στο τηλέφωνο 2610 310488, καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 9.00 ως τις 13.00 (υπεύθυνη κ. Κατερίνα Τσίρου).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις