Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O Διονύσης Τσακνής στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» για τις πρόβες της "Zωής του Γαλιλαίου" του Μπρεχτ

O Διονύσης Τσακνής στο Δημοτικό θέατρο «...

Στην παράσταση σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής είναι ο Κώστας Καζάκος

«Η ζωή του Γαλιλαίου» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, ο οποίος υποδύεται και τον μεγαλοφυή επιστήμονα Γαλαιλαίο, θα είναι ως γνωστό το εναρκτήριο έργο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας για τη νέα θεατρική περίοδο 2015-2016.

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο αναμορφωτής του σύγχρονου θεάτρου καταγράφει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο την σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση.

Σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο τον σπουδαίο επιστήμονα που κινείται ανάμεσα στη γνώση και την έρευνα αλλά και τον αντιδογματικό, σχεδόν επαναστατικό τρόπο συμπεριφοράς του.

Η ζωή του Γαλιλαίου, ανεβαίνει σε μετάφραση Οδυσσέα Νικάκη, σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, σκηνικά-κοστούμια Θάλειας Ιστικοπούλου, μουσική του Διονύση Τσακνή, ο οποίος και κατεβαίνει στην Πάτρα για τις πρόβες της παράστασης, χορογραφία Μάρως Γαλάνη ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Έλενα Αλεξανδράκη.

Στο ρόλο του Γαλιλαίου ο Κώστας Καζάκος, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Ηλίας Γιαννάκης, Φάνης Δίπλας, Αντρέας Θανασούλας, Δημήτρης Καλαντζής, Σπύρος Κουβαρδάς, Γιώργος Μάρκου, Πέτρα Μαυρίδη, Γεράσιμος Ντάβαρης, Θανάσης Σαράντος, Δωροθέα Στεργιώτη.

Συμμετέχουν οι μικροί: Λεωνίδας Καραπατάκης, Μάνος Μπαλασκάκης, Παπαδημητρόπουλος Σπύρος, Παπούλιας Αλέξανδρος και οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής Δημήτρης Βαμβακάς, Σπύρος Βλάχος, Γιάννης Χαρκοφτάκης, Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, Τάσος Χρυσόπουλος, Χάρης Φραγκούλης.

Ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση.

Η πρεμιέρα της παράστασης προγραμματίζεται για το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου ή το πρώτο του μηνός Νοεμβρίου του 2015.

*Η φωτ. είναι από τη σελίδα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο facebook.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture