Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συμβούλιο της Επικρατείας: Δεκτή εν μέρει η αίτηση ακύρωσης κατά την ετήσιας εισφοράς αλληλεγγύης και του ειδικού τέλους επιτηδεύματος.

Συμβούλιο της Επικρατείας: Δεκτή εν μέρε...

Στο ανώτατο συμβούλιο είχε προσφύγει ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής Άγγελος Τσιγκρής

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) δημοσίευσε την υπ' αριθμ. 2563/2015 απόφαση του, με την οποία κάνει εν μέρει δεκτή την Αίτηση Ακύρωση του Αχαιού δικηγόρου Άγγελου Τσιγκρή, κατά της ετήσιας εισφοράς αλληλεγγύης και του ειδικού τέλους επιτηδεύματος.

Με την προσφυγή του στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας, ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής ζητούσε να ακυρωθούν τα δύο παραπάνω φορολογικά βάρη -που επιβλήθηκαν στους Έλληνες τον Αύγουστο του 2011- ως αντισυνταγματικά.

Με την απόφαση αυτή ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επίκληση του δημοσίου συμφέροντος λόγω της κατάστασης των δημοσίων οικονομικών της χώρας δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παραβίαση της αρχής της φοροδοτικής ικανότητας. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η λύση δεν μπορεί να αναζητηθεί σε πρόσθετα φορολογικά μέτρα αποκλειστικά ταμιευτικού χαρακτήρα που αυξάνουν τη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών. Η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης οδηγεί σε αύξηση της φοροδιαφυγής και της μη συμμόρφωσης των φορολογούμενων στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, με συνέπειες δραματικές για τα δημόσια οικονομικά. Κατά τη θέσπιση φορολογικών νόμων, ο νομοθέτης (η Βουλή) οφείλει να σέβεται την αρχή της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων πολιτών και η φορολογική πολιτική θα πρέπει να σχεδιάζεται με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη…»._

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις