Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αχαΐα: Κι οι Πατρινοί συνεχίζουν… τα μπάνια– Καλοκαιράκι θύμιζε την Κυριακή η Καλόγρια – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Κι οι Πατρινοί συνεχίζουν… τα μπά...
Χριστακόπουλος Θάνος

Υψηλές ακόμα οι θερμοκρασίες

Το παρατεταμένο καλοκαιράκι που διανύουμε, παρά το γεγονός ότι ήδη βρισκόμαστε στις 5 Οκτωβρίου, έχει κάνει πολλούς Πατρινούς αλλά και Αχαιούς γενικότερα να συνεχίζουν, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, τα μπάνια του μέχρι αυτή την εποχή.

Τις καθημερινές από το πρωί μέχρι λίγο πριν την δύση του ηλίου πολλοί λάτρεις της θάλασσας σπεύδουν στις κοντινές προς την Πάτρα περιοχή για να κάνουν τις τελευταίες τους βουτιές αλλά και για να χαρούν τον ήλιο που δεν λέει να κρυφτεί. Εκείνο όμως που προκαλεί ίσως πολύ μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι (τα Σαββατοκύριακα) δεν είναι λίγοι οι τολμηροί που αποφασίζουν να κάνουν πιο μακρινές εξορμήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το τι έγινε την περασμένη Κυριακή στην Καλόγρια (και σε άλλες παραλίες της Δυτικής Αχαΐας) όπου ο κόσμος που έφθασε έως εκεί ήταν εντυπωσιακά αυξημένος για την εποχή. Περίπου 150-200 συμπολίτες, νεανικές παρέες, οικογένειες με τα παιδιά τους αλλά και ηλικιωμένοι, κατέβηκαν στην παραλία της Καλόγρια.

Ευχαριστήθηκαν μια υπέροχη θάλασσα, έπαιξαν ρακέτες, έκαναν, ηλιοθεραπεία, έπαιξαν με την άμμο και πολλά άλλα, σε μια ατμόσφαιρα που κάθε άλλο παρά Οκτώβριο θύμιζε. Ο αέρας ήταν λίγος και μάλιστα κάτω από τον ήλιο έκανε αρκετή ζέστη.

Χαρακτηριστικό δε της κατάσταση που επικρατεί και τους συνεχιζόμενους ενδιαφέροντος των λουόμενων είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον μία καντίνα (εκείνη της παραλίας που βρίσκεται μέσα στο δάσος) λειτουργούσε κανονικά και οι υπάλληλοι δεν προλάβαιναν να φτιάχνουν καφέδες και ότι άλλο ζητούσαν οι κολυμβητές.

Ο καλός καιρός, όπως φαίνεται, θα συνεχιστεί και την Τρίτη καθώς οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για υψηλές, για την εποχή θερμοκρασίας. Στη Δυτική Ελλάδα μάλιστα δεν αποκλείεται το θερμόμετρο θα φθάσει, τις θερμές ώρες της ημέρας, μέχρι και τους 28 βαθμούς Κελσίου!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight