Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινοί την Κυριακή στην ηλιόλουστη Στροφυλιά στην Ευρωπαϊκή γιορτή των πουλιών -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πατρινοί την Κυριακή στην ηλιόλουστη Στρ...

Το πρόγραμμα περιελάμβανε birdwatching, πεζοπορία και επίσκεψη στο Τείχος Δυμαίων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την ηλιόλουστη και ζεστή Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς που συνδιοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς (Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.), η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.) και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.).

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της περιβαλλοντικής εκδήλωσης για παρατήρηση πουλιών (birdwatching) στην λιμνοθάλασσα Προκόπου. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προστατευόμενης περιοχής είναι πράγματι η πλούσια ορνιθοπανίδα της. Η περιοχή είναι σημαντική για μεταναστευτικά, αναπαραγόμενα και διαχειμάζοντα υδρόβια ενώ βρίσκεται πάνω σε έναν από τους σημαντικότερους μεταναστευτικούς διαδρόμους των πουλιών.

Το κοινό αφού ενημερώθηκε για την φυσιογνωμία, την περιβαλλοντική αξία, τα οικοσυστήματα και την ορνιθοπανίδα της περιοχής από την Βασιλική Ορφανού και τον Διονύση Μαμάση με την βοήθεια εποπτικών μέσων (τηλεσκόπια-κιάλια) είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν ορισμένα είδη από τον φτερωτό κόσμο όπως φαλαρίδες, κορμοράνους, καλαμοκανάδες, λευκοτσικνιάδες, σταχτοτσικνιάδες, γλάρους, γερακίνες, καλαμόκιρκους και άλλα πτηνά.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε και πεζοπορία εντός του παράκτιου δάσους κουκουναριάς Στροφυλιάς καθώς και επίσκεψη στο Τείχος ∆υµαίων. Ο αρχαιολόγος Μιχάλης Γκαζής ενημέρωσε για την στρατηγική σημασία του αρχαιολογικού χώρου, την οχύρωση και τα Κυκλώπεια Τείχη. Η θέα για παρατήρηση πουλιών από την ακρόπολη ήταν εκπληκτική.

*Η δράση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης και στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης στο Λάππα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις