Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκινητική η γιορτή του “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Αιγιαλείας για την τρίτη ηλικία -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Συγκινητική η γιορτή του “Βοήθεια στο Σπ...

Η όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη

Από τρυφερότητα, χαρά και συνάμα συγκίνηση, ήταν πλημμυρισμένη η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι υπεύθυνες του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Αιγιαλείας, την περασμένη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. – Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας και αφορά σε κατ' οίκον υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εβδομάδας αφιερωμένης στους ηλικιωμένους συμπολίτες, που διοργάνωσε το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” με δράσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες της Αιγιάλειας και με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία.

Στο πρώτο μέρος, αφού παρουσιάστηκε βίντεο από την ταινία “Κάτι κουρασμένα παλικάρια” με τους αξέχαστους Λάμπρο Κωνσταντάρα και Διονύση Παπαγιαννόπουλο, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, μιλώντας με συγκίνηση για την προσφορά των ηλικιωμένων στην κοινωνία αλλά και για τις υποχρεώσεις που έχει η πολιτεία και η οικογένεια στο να φροντίζει τα άτομα τρίτης ηλικίας.

Σε ανάλογο κλίμα κυμάνθηκαν και οι χαιρετισμοί της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας και υπεύθυνης για τα ΚΑΠΗ Αιγίου Μάρθας Σκούντζου, του Γ.Γ. του Δήμου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου και του πατρός Δαμιανού Σταυρίδη, που παρευρέθηκε ως αντιπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας.

Στις ομιλίες τους οι κοινωνικοί λειτουργοί του προγράμματος κ.κ. Κωνσταντίνα Μαγκλάρα και Δάφνη Μαλοπούλου, αναφέρθηκαν τόσο στο “Βοήθεια στο Σπίτι” και τη σημασία της ύπαρξής του, όσο και σε θέματα πρόληψης μίας από τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις για ηλικιωμένους, που είναι οι πτώσεις.

Ιδιαίτερα φορτισμένες ήταν οι μικρές ομιλίες του 9χρονου Παναγιώτη Συμβουλόπουλου και της 77χρονης κας Ελένης Στεφανάκου, που από την πλευρά του ο καθένας μίλησαν για τις εμπειρίες τους σε συνάρτηση με την τρίτη ηλικία.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Γεράσιμος Μεσσάρης παρουσίασε ομιλία σχετική με τα ευεργετήματα της μουσικής στην ψυχική ισορροπία των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας και ακολούθως η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου, που αποτελείται από 40 χορωδούς, άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα υπό την διεύθυνση της κας Αλίκης Ζαφείρη και τις μελωδίες του κ. Ανδρέα Αδαμόπουλου στο πιάνο.

*Αξίζει να σημειωθεί πως στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” λειτούργησε έκθεση με παλιά αντικείμενα που παραχώρησαν εξυπηρετούμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» και που αποτελούν μέρος της ζωής τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις