Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Συνεπιχειρώ

Πάτρα: Εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλε...

Την αποστολή συνόδεψαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γ. Λαζουράς και ο Φωκίων Ζαΐμης

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΣΥΝΕΠΙΧΕΙΡΩ (Α.Σ.), προσκάλεσε τους ωφελούμενους και τους συνεργάτες του έργου “Τοπικές Δράσεις για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα στην Αχαία”, να συμμετάσχουν σ’ ένα εκπαιδευτικό ταξίδι για μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ευρώπη που αποτελεί μέρος του προγράμματος.  Την αποστολή συνόδευε ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς και ο Γραμματέας του έργου ΤΟΠΣΑ Α.Σ. ΣΥΝΕΠΙΧΕΙΡΩ Φωκίων Ζαΐμης.

Την πρώτη ημέρα όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε έναν από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς (co-op) της Ευρώπης, με τεχνολογικά, ποιοτικά και οικονομικά επιτεύγματα, την BELORTA (www.Berlota.be). Δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής σε 5 από τους ωφελούμενους/ανέργους από την Πάτρα του προγράμματος “Τοπικές Δράσεις για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα στην Αχαία”, να συμμετάσχουν στην εκδρομή και να δουν από κοντά έναν από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς  ηλεκτρονικής δημοπρασίας στην Ευρώπη, να ξεναγηθούν στους χώρους του και να μάθουν για τις δημοπρασίες κηπευτικών προϊόντων και για τον τρόπο που στη συνέχεια διανέμονται.

O συνεταιρισμός BELORTA είναι γνωστός και ως “Κήπος της Ευρώπης”, καλλιεργώντας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου παράγονται 125 είδη λαχανικών και 25 είδη φρούτων από 1.350 ενεργούς  και έμπειρους καλλιεργητές. Η Belorta εξάγει το 60% λαχανικών-φρούτων σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και Ιαπωνία, ενώ το 40% της εκατό πωλείται σε πολυκαταστήματα στο Βέλγιο.

Πιο συγκεκριμένα σε μία μέρα περίπου 1.000 φορτηγά  μεταφέρουν 4.000 τόνους προϊόντων, δηλαδή 10.000.000 φρούτα και λαχανικά. Ο συνεταιρισμός διακρίνεται για τον σεβασμό που δείχνει προς το περιβάλλον αλλά και για την κοινωνική ευθύνη που έχει δείξει γενικότερα.  Η αξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών της εταιρείας αποτελεί κορυφαία συνιστώσα της επιτυχίας της. Όλοι οι μέτοχοι/γεωργοί συμμετέχουν ενεργά στην εταιρεία σε θεματικές επιτροπές και εκλέγουν δημοκρατικά τους αξιότερους να διοικήσουν στις τρεις θέσεις διευθυνόντων συμβούλων που υπάρχουν.

Επιπλέον οι ωφελούμενοι μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες του έργου, είχαν τη χαρά να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της έκθεσης για την Ευρώπη Parlamentarium, καθώς επίσης και να γνωρίσουν Έλληνες Ευρωβουλευτές και να συζητήσουν μαζί τους τα θέματα που επεξεργάζονται και απασχολούν την χώρα μας.

Συμμετείχαν οι κ.κ. Νίκος Δημητριάδης, Stratis Κοινωνία Πληροφοριών EΠΕ, Γεώργιος Λαζουράς Δήμαρχος Καλαβρύτων, Φωκίων Ζαϊμης, Πρόεδρος iForce Επικοινωνίες ΑΕ, Ιωάννης Ξάνθος, Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας και οι ωφελούμενοι Μαρία Παπασταύρου, Γεώργιος Νέγκας, Δημήτρης Γραμματικόπουλος, Γεωργία Χριστοπούλου και Θεοδώρα Τσιλιγκάνου.

Στο μεταξύ σύντομα η διοίκηση της Α.Σ. ΣΥΝΕΠΙΧΕΙΡΩ δεσμεύτηκε να καλέσει εκπρόσωπο του συνεταιρισμού στην Πάτρα ή/και στα Καλάβρυτα για να παρουσιάσει το επιτυχημένο συνεταιριστικό μοντέλο της εταιρείας προκειμένου να υπάρξει μεταφορά τεχνογνωσίας και στην χώρα μας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις