Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Το θεατρικό έργο του Δημήτρη Φοινίτση «BELLEΛEN» στο θέατρο act

Πάτρα: Το θεατρικό έργο του Δημήτρη Φοιν...

Η παράσταση ξεκινά την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου

Το θέατρο act παρουσιάζει το άκρως επίκαιρο και καυστικό θεατρικό έργο του Δημήτρη Φοινίτση «BELLEΛEN» από το Χοροθέατρο Λυδία Λίθος. Η παράσταση ξεκινά την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 21.30 και θα παίζεται έως την Κυριακή 11 Οκτωβρίου.

Κυνηγημένη από την κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος η Ωραία Ελένη καταφεύγει σε ευημερούσες οικονομίες της Δύσης προσφέροντας επί πληρωμή την –ακόμη σφύζουσα από ηδονή– σάρκα της.

Υιοθετώντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Bellελέν» χορεύει pole dance και υπόσχεται στιγμές άκρατου πάθους στα έκπληκτα μάτια που την κοιτάζουν.

Εξηγεί πως βρέθηκε σε ξένη χώρα, τη λατρεία που τρέφει για την Αφροδίτη, εξυμνεί τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης στην ελληνική μυθολογία ανάμεσα σ’ εκείνη και τον Πάρι και καταριέται τον πανάσχημο Μενέλαο αποκαλύπτοντας πως την απέκτησε με προξενιό.

Η κόρη του Διός μιλά αγγλικά από ανάγκη, κύριο μέλημά της είναι να κατακτήσει την απόλυτη προσοχή των απανταχού μισοκοιμισμένων ανδρών που διασκεδάζει.

Προσπαθεί να τους κάνει να δουν τον άνθρωπο και όχι το κορμί, να (απ)ελευθερώσει ένα κομμάτι της ψυχής της ύστερα από αιώνες αφόρητης σιωπής. Ένας μονόλογος που αποκαθιστά τη μυθολογική αλήθεια, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον Ευριπίδη.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Κείμενο – σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης

Ερμηνεία – χορογραφία: Φένια Αποστόλου

Μουσική επιμέλεια: Νατάσα Λιτσαρδοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος

Βοηθός χορογράφου: Γαλήνη Γυρτάτου

Φωτογραφίες: Τάσος Σκλαβούνος

Ακούγονται οι ηθοποιοί : Κωνσταντίνα Τάκαλου (Αφροδίτη), Γιώργος Παπαγεωργίου (Πάρις), Μηνάς Χατζησάββας (Διόσκουροι)

«BELLΕΛΕΝ» στο θέατρο act| Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου έως Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 21.30

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (ενιαίο), 8 ευρώ (μειωμένο)

Διάρκεια: 60΄

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610272037, 6936122263

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Πελοπόννησος, pelop.gr, thebest.gr, Brainbow, Τέταρτο,newsplus.gr,upfm,άρωμα FM, all4fun.gr,tipografeio.gr,presspop.gr, debop.gr, inculture.gr, patrasevents.gr, infactmagazine.gr, juniors-club.gr, Sidoux café, City music café, Ποικίλη Στοά, Συν-δετήρας, aquarella, Tag, Σπύρος Νάκας-μουσικός οίκος, Δίηχο, everest.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΘΕΑΤΡΟΥ: GALAXY HOTEL, NoiseBoxStudio, Εκπαιδευτικός Οργανισμός Πρόσημο

Έγραψαν για το έργο και την παράσταση:

«Αβίαστο γέλιο, συγκίνηση, νοσταλγία, έρωτας, ανιδιοτελής αγάπη, διαχρονικότητα, προδοσία, ξεπεσμός, ξεπούλημα, θεσπέσια μουσική (…μπράβο στην Νατάσα Λιτσαρδοπούλου που την επιμελήθηκε…) διάχυτη ατμόσφαιρα παρακμιακού καμπαρέ και το ωραιότερο ερωτικό γράμμα που γράφτηκε ποτέ (…μακράν η καλύτερη σκηνή της παράστασης…). Η BELLΕΛΕΝ του νέου ηλικιακά, αλλά ήδη έμπειρου και καταξιωμένου στο χώρο Δημήτρη Φοινίτση, ο οποίος εκτός από το κείμενο υπογράφει και την εμπνευσμένη σκηνοθεσία της παράστασης, τα είχε όλα και σε μεγάλες ποσότητες, αρμονικά δεμένα μεταξύ τους και ενσαρκωμένα απ’ την μοναδική (…και σίγουρα ανεπανάληπτη…) Φένια Αποστόλου με τρόπο σπαρακτικά κωμικοτραγικό. Μέσα από την καταιγιστική διήγηση των δεινών της, η πιο διάσημη femme fatale όλων των εποχών, στηλιτεύει την εικόνα της σημερινής Ελλάδας, που όμοια με την ίδια πουλάει τα ιερά της και τα όσια έναντι ενός πινακίου φακής (…ενίοτε και για πολύ λιγότερα…).»

Λίλα Παπαπάσχου

«Το κείμενο του Δημήτρη Φοινίτση, εύστοχο, γραμμένο σε ελληνικότατα αγγλικά (!) μεταφρασμένο ελεύθερα (με υπότιτλους) στον τοίχο και έξυπνα λογοπαίγνια, απογειώνεται με την ερμηνεία της Φένιας Αποστόλου. Το έργο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της και όλο το βάρος της παράστασης επάνω της. Όσοι μπορούν απλά να παρακολουθήσουν την ερμηνεύτρια και μόνο, χωρίς μετάφραση, θα καταλάβουν το λεπτό χιούμορ πίσω απ' τις λέξεις και θα το απολαύσουν 100%!»

Ελένη Σουλιώτη

«Ένας μονόλογος με λεπτό χιούμορ και αυτοσαρκασμό, που επιχειρεί να εμβαθύνει στον ανθρώπινο ψυχισμό και στο πώς αυτός διαβρώνεται από τα υλικά αγαθά και την υλική και ηθική κρίση της εποχής. Ένα κείμενο σημερινό, σύγχρονο, τραγικωμικό και βαθιά ανθρώπινο»

Γιώργος Χριστόπουλος

«Αυτή η Ωραία Ελένη, κατά ένα τρόπο πρέσβειρα του ελληνικού αισθήματος, εκφράζει όλη την ελληνική συνείδηση πλέκοντας έξυπνα την ιστορία της ανάμεσα στο μύθο και την τραγική πραγματικότητα. Το κείμενο του Δημήτρη Φοινίτση σύγχρονο και επίκαιρο, φιλοξενεί κωμικά στοιχεία τα οποία σε συνδυασμό με την παρουσία της Φένιας Αποστόλου στη σκηνή είναι αυτά που κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Αν κοιτάξει όμως κανείς προσεκτικά ανάμεσα στις γραμμές, το κείμενο αποτελεί στην πραγματικότητα μια κραυγή, μια διαμαρτυρία για την απαξίωση μιας χώρας με τόσο λαμπρό παρελθόν και τόσο ζοφερό μέλλον.»

Μάνια Βορεάκου

«Άκρως πολιτικό και πανέξυπνα γραμμένο το κείμενο του Δημήτρη Φοινίτση, που έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Αξιοποιεί την πρωταγωνίστριά του, Φένια Αποστόλου, που έχει την υποδομή για να υποστηρίξει το ρόλο της Belleλen-χορεύτριας και το τσαγανό για να αποδώσει την τσαλακωμένη και κουρασμένη ηρωίδα, που κρατιέται από το παρελθόν της, θρηνώντας παράλληλα για το τωρινό χάλι της.»

Evil Chef

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture