Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών στο «Kids’ Athletics» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών στ...

Τους μαθητές υποδέχθηκε και «ξενάγησε» ο Τάκης Πετρόπουλος

Με την ευκαιρία της Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με μεγάλη συμμετοχή μαθητών που ξεπέρασαν τους 600, το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Kids’ Athletics» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, που υλοποιεί στην Ελλάδα ο ΣΕΓΑΣ και στην Πάτρα θα υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Β/Θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Τους μαθητές υποδέχθηκε και «ξενάγησε» ο Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Π.Σ. Τάκης Πετρόπουλος.

Το πρόγραμμα στοχεύει στο να ανακαλύψουν οι μαθητές, τις βασικές κινητικές δράσεις: ταχύτητα, αντοχή, ευλυγισία, ευκαμψία, δύναμη και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ανακαλύψουν βασικές κινητικές δράσεις: ταχύτητα, αντοχή, ευλυγισία, ευκαμψία και δύναμη.

Φιλοσοφία του προγράμματος που θα καταβληθεί προσπάθεια να περάσει στα παιδιά, είναι ότι στόχος όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων πρέπει να είναι η ενθάρρυνση των παιδιών για παιχνίδι και η χρησιμοποίηση των ενεργειακών τους αποθεμάτων με σκοπό να θωρακίσουν την υγεία τους.

Ο Στίβος είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε να ανταποκρίνεται σε αυτή την πρόκληση με την ποικιλία της φύσης των δράσεων και τα φυσικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται.

Τέλος, όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν τμηματικά, video για τα παραολυμπιακά αθλήματα και την ιστορία του Π.Σ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις