Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: Αρνούνται να μπουν στο σχολείο οι μαθητές του δημοτικού Κλειτορίας - Καταγγέλουν υποβάθμιση του σχολείου οι γονείς

Αχαϊα: Αρνούνται να μπουν στο σχολείο οι...

Μετατράπηκε απο 6θεσιο σε 5θεσιο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κλειτορίας καταγγέλλει την προσωρινή υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου από 6/θέσιο σε 5/θέσιο, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των μαθητών και την αποδιοργάνωση της σχολικής κοινότητας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:  Στις 30 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε αυθαίρετα η απόφαση 8619/30.09.2015 από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης χωρίς να υπάρξει κάποια προηγούμενη ενημέρωση. Οι τάξεις, που αποφασίστηκε να συνενωθούν είναι η Β’  και Γ’ Δημοτικού, στις οποίες το πρόγραμμα σπουδών είναι διαφορετικό. Η αντίδραση υπήρξε άμεση.

Με ομόφωνη απόφαση ψηφίστηκε η αποχή των μαθητών από τα μαθήματα έως ότου να απαντηθεί το πότε θα σταλεί αναπληρωτής για να μπορέσουν και πάλι να λειτουργήσουν οι τάξεις χωριστά.

Επιπλέον ο Σύλλογος καταγγέλλει την αυθαίρετη και πάλι,  απόσπαση της δασκάλας της ΣΤ’ τάξης χωρίς την ταυτόχρονη  αντικατάστασή της όπως  θα έπρεπε και όπως προβλέπει ο νόμος   , που είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του Σχολείου μας. Ωστόσο δεν είναι η  μοναδική  που αποσπάται αυθαίρετα αλλά το ίδιο συμβαίνει και με την δασκάλα της Δ’ τάξης, η οποία απουσιάζει και αυτή και την αντικαθιστά ο Διευθυντής του Σχολείου.

Όλοι εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τον τρόπο που μεταχειρίζονται τα παιδιά του δυσπρόσιτου σχολείου μας, και όλοι μπορούν να συμπεράνουν πως δεν τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης με τα παιδιά των πόλεων.

Άραγε δεν έχουν το δικαίωμα στη μάθηση όπως όλα τα παιδιά που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμά μας?

Οι γονείς δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι την οριστική διευθέτηση του προβλήματός μας.

Εν τέλει ως Έλληνες πολίτες και ως κάτοικοι προβληματικής περιοχής θα περιμέναμε ευαισθησία εκ μέρους των υπευθύνων σε θέματα παιδείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις