Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Γέμισε "εκολαπτόμενους" Αρχιτέκτονες το ΔΗΠΕΘΕ - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πανελλήνιο συνέδριο φοιτητών

Πάτρα: Γέμισε "εκολαπτόμενους"...

60 φοιτητές αρχιτεκτονικής και 36 ομιλητές τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη

Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ • CITYLAB, με την υποστήριξη της ΑΔΕΠ Α.Ε. του Δήμου Πατρών και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας διοργάνωσε στην πόλη της Πάτρας Πανελλήνιο Συνέδριο-Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής CITYLAB 2015, με θέμα «Αρχιτεκτονική και Πίστη». Επιστημονικός υπεύθυνος της διοργάνωσης ήταν ο Ιστορικός Αρχιτεκτονικής και Τέχνης Δρ. Παναγιώτης Πάγκαλος, Διδάσκων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ενώ την Ομάδα Οργάνωσης αποτελούσαν οι: Τρισεύγενη Αναστασοβίτη, Θάνος Κότσαλης, Σάρα Μάτσα, Ιωάννα Τρικόγια και Βίκυ Φαιλάδη.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 36 προσκεκλημένοι ομιλητές από τα πεδία της Αρχιτεκτονικής, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και 60 φοιτητές Σχολών Αρχιτεκτονικής από όλη την ελληνική επικράτεια.

Οι εργασίες έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, στις Αποθήκες Μπάρι (Όθωνος Αμαλίας 6, Πάτρα), από την 25η Σεπτεμβρίου έως και την 2α Οκτωβρίου 2015, ενώ τα αποτελέσματα του Εργαστηρίου παρουσιάστηκαν στον πολυχώρο “Συνδετήρα” (Αλ. Υψηλάντου 146) σε εκδήλωση ανοικτή στο κοινό.

Στο Συνέδριο-Εργαστήριο τέθηκαν θεωρητικά ζητήματα γύρω από τις έννοιες του υψηλού και του ιερού, της πολιτικής ιδεολογίας και της θρησκευτικής πεποίθησης, ενώ αναπτύχθηκε έντονος διάλογος επί της αντίθεσης μεταξύ Λογικής και Πίστης. Στα αποτελέσματα του εργαστηρίου, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται προτάσεις για Σύγχρονους Ναούς άμεσης Δημοκρατίας, Αποϊεροποίηση Εκκλησιών και μετατροπής τους σε κτήρια πολιτισμού, Δημιουργία Δικτύων Προσκυνηματικού-Πολιτισμικού Τουρισμού με Ενοποίηση των Θρησκευτικών χώρων της Πάτρας καθώς και νέων λατρευτικών κτηρίων εντός της θάλασσας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture