Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολυμπία Οδός:Η πρόοδος και τα προβλήματα στο μεγαλύτερο συνεχόμενο εργοτάξιο της χώρας - ΒΙΝΤΕΟ από τις σήραγγες της Παναγοπούλας και του Δερβενίου

Ολυμπία Οδός:Η πρόοδος και τα προβλήματα...

Κατσιφάρας : Να επιταχυνθεί η χρηματοδότηση, να ολοκλήρωθεί το έργο και να φτάσει στην Τσακώνα

Σε γεφύρι της Άρτας με το σταμάτα ξεκίνα έχει μετατραπεί η Ολυμπάι Οδός και Πάτρα εξακολουθέι να συνδέεται με την Κόρινθο με έναν δρόμο υπό κατασκευή, όπου η κυκλοφορία γόνεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας και ανάμεσα από κορύνες.

Το ypodomes.com μπήκε στο εργοτάξιο και παρουσιάζει βίντεο από τις σήραγγες της Παναγοπύλας και του Δερβενίου, ενώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας επισημαίνει την ανάγκη ναεπιταχυνθεί η χρηματοδότηση, να ολοκλήρωθεί το έργο και να φτάσει στην Τσακώνα.

Με την ολοκλήρωση της η Σήραγγα Παναγοπούλας θα γίνει η 3η μεγαλύτερη οδική Σήραγγα στη χώρα, μετά τη Σήραγγα Τεμπών (6χλμ) και τη Σήραγγα Δρίσκου (4,5χλμ). Πρόκειται για μία διδυμη σήραγγα με τον κλάδο προς Αθήνα να έχει μήκος 4.000 μέτρα και τον κλάδο προς Πάτρα 3.160 μέτρα. Το κάθε ρέυμα κυκλοφοριάς θα περιλαμβάνει 2 λωρίδες κυκλοφορίας ενώ σε κάθε κλάδο περιλαμβάνονται  καθώς και 10 συνδετήριες δίοδοι μεταξύ των 2 κλάδων 3 σήραγγες διαφυγής και μία σήραγγα  εκκαπνισμού.

Είναι το μεγαλύτερο τεχνικό έργο στην κατασκευή της Ολύμπίας Οδού και αποτέλεσε μία μεγάλη κατασκευαστική επιτυχία καθώς χρειάστηκαν ειδικές μελέτες για την τεχνική της αρτιότητα. Χαρακτηριστικό είναι πως κατά τη διάρκεια της διάνοιξης της δεν αντιμετώπισε σχεδόν καθόλου σημαντικά εμπόδια ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως δεν υπήρξε ούτε ένα σοβαρό ατύχημα.

Δείτε στα παρακάτω αποκλειστικά πλάνα του ypodomes.com από το live ρεπορτάζ με την σημερινή πρόοδο των εργασιών, επεξήγηση της επόμενης μέρας αλλά και δυναμική κατασκευή.


H συνέχεια στα έργα της Ολυμπίας οδού είχε σαν προορισμό τις Σήραγγες Δερβενίου. Τα έργα στην περιοχή είναι πολυ προχωρημένα καθώς εκτελούνται έργα οδοστρωσίας, η/μ, σήμανσης κλπ.

Όταν ολοκληρωθούν τα έργα στην περιοχή οι Σήραγγες Δερβενίου μαζί με μία ενδιάμεση γέφυρα θα εξυπηρετουν το ρέυμα προς Αθήνα. Στην περιοχή το ρεύμα προς Πάτρα θα παραμείνει στη σημερινή θέση του οδικού άξονα.

Λιγότερο προχωρημένα είναι τα έργα εκατέρωθεν των 2 Σηράγγων και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ωριμάσουν κατασκευαστικά. To ίδιο ισχύει σσε αρκετά από τα ανοιχτά τμήματα στο κομμάτι από το Ξυλόκαστρο μέχρι το Δερβένι.

Οι Σήραγγες στο Δερβένι είναι 2 και έχουν μήκος 480 μέτρα (Τ7) και 629 μέτρα (Τ8) και πατακάμπτουν το αστικό τμήμα της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μίλησε για το θέμα της κατασκευής και ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού ενώ δηλώσεις για το έργο έκανε στο ypodomes και οCEO της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτης Παπανικόλας.

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Περιφερειάρχη που περιλάμβανε τις παρακάτω δηλώσεις:

"Έχω παρακολουθήσει από την αρχή την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού. Έχουμε περάσει διάφορες φάσεις ρυθμούς κατασκευής, εργοτάξια φαντασματα, επανεκκίνηση, ξανά στάση και πρέπει να επισημάνω πως έχουμε απομακρυνθεί πολύ από τον αρχικό χρόνο κατασκευής του έργου, είναι το πρώτο που απασχολεί την τοπική κοινωνία αλλά και τη χώρα. Το δεύτερο που θέλω να τονίσω είναι ότι αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας για μας. Πρέπει να είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της.

Επανερχόμενοι στην ομαλότητα πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να πιάσουμε τους χρόνους. Δεν είμαστε πολύ μακριά από την ολοκλήρωση αλλά πρέπει και η εταιρεία να ανταποκριθεί για να πιάσουμε τους χρόνους.

Για εμάς αποτελεί κορυφαία θέμα πως Ολυμπία Οδός χωρίς να φτάσει στην Αρχαία Ολυμπία και στην Τσακώνα όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί δεν είναι Ολυμπία Οδός.  Το όραμα μας είναι να φτάσει Αρχαία Ολυμπία, Πύργο, Τσακώνα. Θα είναι μία μόνιμη, σταθερή  διεκδίκηση της Περιφέρεια και θα σταθούμε δυναμικά σε αυτό.

Είμαστε κοντά στην ομαλοποίηση της ροής χρηματοδότησης. Άρα και οι απαιτήσεις προς την εταιρεία όσον αφορά τους χρόνους και την ποιότητα θα είναι διαρκής και από εμάς. Παρακολουθώ ότι έχουν γίνει τα τμήματα με το δύσκολο φυσικό αντικείμενο. Υπάρχει καλή ενημέρωση από την εταιρεία και έχοντας επισκεφθεί πολλές φορές τα εργοτάξια, ξέρω τα δύσκολα σημεία  και κρατώ ένα τόνο αισιοδοξίας. Αν ολοκληρωθούν τα δύσκολα τεχνικά σημεία μπορούμε πιο εύκολα να πάμε στα άλλα τμήματα.

 



ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ: ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΣΤΟΧΟΣ Η ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

Σχετικά με την πρόοδο των έργων στην Ολυμπία Οδό αλλά και τα επόμενα κρίσιμα βήματα της κατασκευής ο Παναγιώτης Παπανικόλας CEO της Ολυμπίας μας είπε τα εξής: “Η οικονομική κρίση επηρέασε και το έργο της Ολυμπίας οδού όπως, άλλωστε,  όλη την παραγωγική δραστηριότητα της χώρας μας. Οι κεφαλαιακοί περιορισμοί επέτειναν  τα προβλήματα. Το καλοκαίρι ήταν δύσκολο, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας,  αλλά κατορθώσαμε να  διατηρήσουμε «ζωντανό» το έργο,  έστω και  με χαμηλούς ρυθμούς.

Οι ρυθμοί προόδου του έργου εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα θα αποκατασταθεί η ομαλή ροή της χρηματοδότησης. Ευτυχώς, αυτό φαίνεται να εξασφαλίζεται μέσω χρηματοδότησης της ΕΤΕπ. Η γρήγορη εκταμίευση προς τα έργα θα δώσει τη δυνατότητα να επιταχύνουμε και να φτάσουμε τους πολύ καλούς ρυθμούς του περασμένου Ιουνίου και να προσπαθήσουμε να καλύψουμε μέρος από το χαμένο έδαφος. Επίσης θα αποτελέσει τονωτική ένεση συνολικά προς την οικονομία αφού θα πληρωθούν συσσωρευμένες υποχρεώσεις προς προμηθευτές, υπεργολάβους κλπ.

Στόχος μας παραμένει η σταδιακή παράδοση τμημάτων στην κυκλοφορία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε σύντομα στους οδηγούς έστω και σε ένα μέρος την άνεση, την αξιοπιστία και την ασφάλεια που  θα εξασφαλίσει το έργο στο σύνολό του.”

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις