Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Ελλείψεις στο προσωπικό "ψαλιδίζουν" το ωράριο λειτουργίας στα μουσεία

Ηλεία: Ελλείψεις στο προσωπικό "ψαλ...

Πρώτο θύμα ο Ναός του Επικουρείου Απόλλωνα

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ανδρίτσαινας η μείωση του ωραρίου στο Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα, λόγω έλλειψης προσωπικού για την φύλαξή του. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, πρόβλημα παρουσιάζεται και στη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου που ήδη λειτουργεί στο ίδιο πρόγραμμά με το Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα και παραμένει κλειστό τα Σαββατοκύριακα, ενώ και στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στο Σύγγρειον, εργάτες εκτελούν καθήκοντα φυλάκων για να καλυφθούν τα κενά του προσωπικού.

Συγκεκριμένα ο Ναός του Επικουρείου Απόλλωνα σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, θα λειτουργεί μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις πρωινές ώρες. Απογεύματα καθώς και Σαββατοκύριακα θα παραμένει κλειστός. Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος Ανδρίτσαινας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανδρίτσαινας καθώς και η Τοπική Κοινότητα Ανδρίτσαινας έχουν ξεσηκωθεί και ετοιμάζουν αντιδράσεις προς της Π.Ε. Ηλείας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας. Και από πλευράς Φιγαλείας οι φορείς αντιδρούν για την εξέλιξη αυτή. Ο ναός αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με χιλιάδες επισκέπτες ετησίως αλλά πλέον θα υπολειτουργεί.

Κάτι που σημαίνει πως εάν ένας επισκέπτης έρθει από την άλλη άκρη του κόσμου για τον Επικούρειο, εάν δεν γνωρίζει θα τον βρει κλειστό! Αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την Φιγαλεία και την Ανδρίτσαινα, δυο ορεινές περιοχές που εκμεταλλεύονται τουριστικά το Ναό. Θα πρέπει άμεσα οι αρμόδιες αρχές να ενδιαφερθούν, όπως αντέδρασαν όταν ο ναός «μεταφέρθηκε» και εντάχθηκε στα διοικητικά όρια και τις υπηρεσίες της Μεσσηνίας.
Θα πρέπει σύσσωμοι οι φορείς των δήμων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων να αντιδράσουν ενωμένοι με κοινό στόχο και σκοπό την άψογη και συνεχόμενη λειτουργία του Ναού του Επικουρείου Απόλλωνα.

Τα υπόλοιπα μουσεία και επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι στην Ηλεία υφίστανται αλλαγές, για να καλυφθούν πρωτίστως οι ανάγκες στο αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας και τον αρχαιολογικό χώρο, που αποτελούν τα κορυφαία από πλευράς ενδιαφέροντος και επισκεψιμότητας μνημεία του νομού. Οι δεσμεύσεις του παρελθόντος για την ενίσχυσης με προσωπικό συνολικά στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, από την πλευρά του υπουργείου πολιτισμού, έχουν περάσει στις καλένδες.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις