Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι προγραμματικές δηλώσεις- Αρχή με ομιλία Τσίπρα- Την Τετάρτη η ψήφος εμπιστοσύνης

Οι προγραμματικές δηλώσεις- Αρχή με ομιλ...

Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αρχίζει το απόγευμα της Δευτέρας στις 19:30, στην Ολομέλεια της Βουλής η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η συζήτηση θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

 

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Δευτέρας μόνος ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα μιλήσουν οι υπουργοί και βουλευτές.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οπότε η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Νωρίτερα, θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην γοργή εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους εταίρους, με στόχο την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους, δεδομένου ότι η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισημάνει τα σημεία στα οποία η κυβέρνηση θα δώσει έμφαση, προκειμένου να ελαφρύνει τις συνέπειες του μνημονίου για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Εν όψει της έναρξης της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα στις 12:00 με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος Γιάννη Βρούτση, Άδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις