Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η εκλογή προέδρου ως ευκαιρία για ριζική αλλαγή της Ελληνικής κεντροδεξιάς

Η εκλογή προέδρου ως ευκαιρία για ριζική...

Του Άγγελου Τσιγκρή

Η εκλογή νέου Προέδρου στη Νέα ∆ηµοκρατία δεν είναι θέµα αποκλειστικά κοµµατικό. Η ύπαρξη ισχυρής αξιωµατικής αντιπολίτευσης είναι εθνική ανάγκη και επιταγή. Για το λόγο αυτό, δεν αφορά µόνο τα µέλη, τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Η Νέα ∆ηµοκρατία µπορεί να µην είχε τη βαριά µοίρα του ΠΑΣΟΚ, αλλά πάντως υπέστη και αυτή σηµαντική φθορά. Η Ν.∆. έχει απολέσει µέχρι σήµερα περίπου το ένα τρίτο της προ µνηµονίων εκλογικής της δύναµης και επιρροής. Και πάντως ελάχιστοι την ψηφίζουν τώρα µε την πίστη και τον ενθουσιασµό που το έκαναν κάποτε.

Η σηµερινή Ν.∆. είναι εξαιρετικά «κουρασµένη». Η σκληρή φοροµπηχτική πολιτική σε βάρος της µεσαίας τάξης, που ήταν πάντα η ραχοκοκαλιά της αστικής παράταξης, την οδήγησαν σταδιακά στην πολιτική απαξίωση. Και βέβαια εξίσου σηµαντική βλάβη στην πολιτική φυσιογνωµία του κόµµατος προκάλεσε και η δεξιά ιδεολογική του στροφή.

Ο νέος αρχηγός της Ελληνικής κεντροδεξιάς θα πρέπει να είναι αυτός που -µετά από µια οδυνηρή διαδικασία ενδοσκόπησης- θα µπορεί να απορροφήσει τους εσωκοµµατικούς κραδασµούς και να λειάνει τις αντιθέσεις, κρατώντας τη Ν.∆. ενωµένη.

Κεντρικό θέµα, όμως, παραμένει ο επανακαθορισµός της ιδεολογικοπολιτικής ταυτότητας της Ν.Δ., ο εκσυγχρονισµός και η ανανέωση του πολιτικού της λόγου, η ανάκτηση του ηθικού πλεονεκτήµατος και η προώθηση νέων, επιτυχηµένων και άφθαρτων στελεχών, µε σοβαρές επαγγελµατικές περγαµηνές και πολύπλευρη κοινωνική δράση._

____________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις