Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Μαχαιρώματα" Κωνσταντοπούλου - Βούτση μπροστά στην κάμερα την ώρα της παράδοσης της Προεδρίας της Βουλής - "Ολους θα μας κρίνει η ιστορία" - ΔΕΙΤΕ LIVE

"Μαχαιρώματα" Κωνσταντοπούλου ...

Στη 13:30 η συνεδρίαση για την εκλογή των λοιπών μελών του νέου Προεδρείου.

14.23 Ξεκίνησε πριν λίγο η ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροέδρων και κοσμητόρων του προεδρείου της Βουλής

13.14 "Σας εύχομαι καλή επιτυχία και όλους θα μας κρίνει η ιστορία". Δηλητηριώδη τα βέλη της απερχόμενης Ζωής Κωνσταντοπούλου, παραδίδοντας στο Νίκο Βούτση στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

Ξεχωριστή τιμή για μένα αποτελεί ότι δεν παρέδωσα τα κλειδιά της Βουλής στους δανειστές, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου υποδεχόμενη τον κ. Βούτση στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, αμέσως μετά την εκλογή του.

Του παρέδωσε στα χέρια, «για να μην παραπέσουν», την έκθεση για τις γερμανικές οφειλές, τις δύο εκθέσεις της επιτροπής για το Χρέος, καθώς και τις εκθέσεις των εξεταστικών επιτροπών για την υπόθεση της Siemens και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στο πλαίσιο της συνέχειας του κράτους, προσδοκώ ότι οι εργασίες για τις υποθέσεις αυτές θα ολοκληρωθούν, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε πως θα είναι αρωγός για τα θέματα αυτά, αλλά «δεν θα με βρείτε αρωγό στην προώθηση των μνημονίων. Όλους θα μας κρίνει η Ιστορία».

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης της απάντησε πως δεν θα ήθελε επί τη ευκαιρία της συνάντησης αυτής να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση, αν και κατά το προηγούμενο διάστηκαμ ακούστηκαν εκφράσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αντιπαράθεση. 

«Όλοι θα κριθούμε πράγματι, πρώτα από τον λαό και μετά από την Ιστορία, κι όπου χρειαστεί, θα βρεθούμε αρωγοί» απάντησε στην κ. Κωνσταντοπούλου.

13.08 Αυτή την ώρα η τελετή παράδοσης παραλαβής της προεδρίας της Βουλής. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τελευταία παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Κοινοβούλιο

12.44 Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εκλέχθηκε ο Νίκος Βούτσης με 181 ψήφους από τους 297 βουλευτές που ψήφισαν στη σημερινή διαδικασία.

Βρέθηκαν επίσης 113 Λευκά και 3 άκυρα.

Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Βούτσης ανέβηκε στην έδρα και ευχαρίστησε για την τιμή που του έκαναν οι βουλευτές και την τιμή να είναι πρόεδρος του σώματος. "Για να είμαι ειλικρινής θέλω να καλέσω την πλειοψηφία στην επόμενη συνεδρίαση για τους αντιπροέδρους να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο κανόνας που θέλει πάνω απο 151 ψήφους για όλους τους αντιπροέδρους.

Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε την επικαιρότητα της περιόδου που διανύουμε. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας. Η Βουλή πρέπει να θέσει προς αξιοποίηση στην Κυβέρνηση χρήσιμους προβληματισμούς και συμπεράσματα, τόσο για την συμφωνία όσο και για την διευθέτηση του χρέους.

Χωρίς τυπολατρείες, αλλά και με την κατά το δυνατόν αποφυγή εκτάκτων καταστάσεων. Κάποιοι δεν συνειδητοποιούν πως ό, τι αποφασίζουμε εδώ μέσα επηρεάζει τις ζωές των πολιτών.Η ελληνική Δικαισύνη έχει τον πρώτο λόγο ώστε να διαλευκανθούν υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής. Η κοινωνία το ζητάει και οι πολίτες το απαιτούν: Δεν επιτρέπεται να μένουμε στην επιφάνεια όσον αφορά στα σκάνδαλα. Θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα συμπεράσματα για την απόδοση ευθυνών. Δεν πρέπει να μένουν σκιές και υπόνοιες. Όταν λέμε ότι θέλουμε η Βουλή να αναβαθμιστεί, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι βασική προϋπόθεση είναι να συσχετίσουμε τους προβληματισμούς της κοινωνίας με τις δράσεις μας. Θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν οι διαβουλεύσεις με τους φορείς, με ομάδες πολιτών και κοινωνικές συλλογικότητες. Δεν μπορεί να αγνοούμε την σπουδαιότητα της αντιπαράθεσης που δημιουργούν θέματα όπως το προσφυγικό ζήτημα. Δεν μας αξίζει ένας ιδιότυπος επαρχιωτισμός. Πρέπει να ανοίξουν οι πόρτες και να δοθούν ευκαιρίες στους επιστήμονες. Η χώρα δεν θα πρέπει να φαντάζει στα μάτια των νέων ανθρώπων ένα μαυσωλείο ιδεών. Η λειτουργία του καναλιού έχει στόχο την αμεσότητα, την υποστήριξη πλήθους δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών των πολιτών. Δεν είμαστε καναλάρχες, ΜΚΟ και ινστιτούτα. Είμαστε η Βουλή των Ελλήνων. Η Βουλή πρέπει να είναι αρωγός και θετικό υπόδειγμα για την παραγωγή ήθους και ανθρωπιάς. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι η κρίση δημιούργησε απόγνωση, ανήμπορη οργή, φόβο".

12.29 Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία και αυτή την ώρα γινεται η καταμέτρηση των ψήφων

11.39:Η ψηφοφορία βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους βουλευτές να ψηφίζουν τον νέο Πρόεδρο της Βουλής.

 

09. 48:Νέο πρόεδρο εκλέγει στις 11:00 η Βουλή, ενώ σε ξεχωριστή συνεδρίαση θα εκλεγούν οι αντιπρόεδροι, οι κοσμήτορες και οι γραμματείς.

Για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Νίκο Βούτση.

Ο Νίκος Βούτσης είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την διαδοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην θέση του Προέδρου της Βουλής.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως η εκλογή του θεωρείται βέβαιη, αφού οι κυβερνητική πλειοψηφία αρκεί για να υπερψηφιστεί η υποψηφιότητά του.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα κινηθούν κατά συνείδηση στο θέμα της ψήφισης ή
μη του κ. Βούτση.

Κατά συνείδηση θα ψηφίσουν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης είχε θέσει συγκεκριμένους όρους για να στηρίξει τον Νίκο Βούτση.

Υπέρ του «συμπαθούς συναδέλφου μηχανικού» -όπως είπε- Νίκου Βούτση τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Κινούμενος σε συναινετικό κλίμα ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπερψηφίσει τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, εκτός από της Χρυσής Αυγής, για το προεδρείο της Βουλής.

Αφού εκλεγεί ο νέος πρόεδρος και αναγνώσει τις προγραμματικές του δηλώσεις από την Ολομέλεια, στη 13:30 θα διεξαχθεί η συνεδρίαση για την εκλογή των λοιπών μελών του νέου Προεδρείου.

Μετά την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής, θα πρέπει να γίνει και η τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Κάτι που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού μπροστά στις κάμερες η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν κατάφερε να μπει στη νέα Βουλή, θα δώσει τα "κλειδιά" της Προεδρίας στον Νίκο Βούτση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις