Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιάσονας Φωτήλας: Το Ποτάμι είναι το μόνο γνήσιο μεταρρυθμιστικό κίνημα

Ιάσονας Φωτήλας: Το Ποτάμι είναι το μόνο...

Παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή από τον Αχαιό βουλευτή του Ποταμιού

Βασικά σημεία από την παρέμβαση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας του Ποταμιού, στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» στο κανάλι «Kontra».

-          Ο κ. Τσίπρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πιθανό κούρεμα του χρέους – κάτι με το οποίο δε συμφωνούν οι εταίροι μας, αφού μιλούν μόνο για αναδιάρθρωση του χρέους- δεν είναι η λύση. Η λύση είναι η ανάπτυξη της χώρας – κάτι που είναι δύσκολο να συμβεί με τη νέα κυβέρνηση, η οποία έχει την ιδεολογία και φιλοσοφία αυτής των τελευταίων επτάμιση μηνών. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να κυβερνήσει για πρώτη φορά, οφείλει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που αυτός έφερε στη Βουλή προς ψήφιση και το Ποτάμι αναγκάστηκε να ψηφίσει, αφού δεν υπήρξε μια έγκαιρη, καλύτερη συμφωνία, οι τράπεζες ήταν κλειστές και υπήρχαν capital controls. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να σταματήσει να μιλά για ανώδυνα ισοδύναμα, χωρίς να εξηγεί ποια θα είναι αυτά.

-          Τα αίτια που το Ποτάμι έχασε το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του θα συζητηθούν στο επερχόμενο συνέδριό του στις αρχές Δεκεμβρίου. Το Ποτάμι έχει πολιτικό στίγμα- είναι το μόνο γνήσιο μεταρρυθμιστικό κίνημα, που κινείται στο χώρο του πολιτικού ρεαλισμού ή προοδευτικού κέντρου με πολιτικούς προερχόμενους από τον φιλελεύθερο και κεντροαριστερό χώρο. Είναι υποκριτικό οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μιλάνε στα άλλα κόμματα για ανύπαρκτο ή δύσκολα ανιχνεύσιμο πολιτικό στίγμα, όταν στην κυβέρνησή τους συνεργάζονται ακροαριστεροί με ακροδεξιούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις