Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το "Βόλτα στο Κενό"...στους Δίδυμους Πύργους εν έτει 1974, καταφθάνει στις ελληνικές αίθουσες

Το "Βόλτα στο Κενό"...στους Δί...

Σκηνοθετεί ο Ρόμπερτ Ζεμέκις και πρωταγωνιστεί ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ

Ένας Άγγλος κριτικός φανερά εντυπωσιασμένος έγραψε για τη νέα πολυαναμενόμενη ταινία του πάντα ευρηματικού και βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Robert Zemeckis «Βόλτα στο Κενό – The Walk» πως ίσως δεν ενδείκνυται για όσους έχουν υψοφοβία.

Ωστόσο κάποιες από τις σκηνές του συγκεκριμένου φιλμ κυριολεκτικά ανεβάζουν την αδρεναλίνη των θεατών και προκαλούν ρίγη. Δημιουργός πολύ επιτυχημένων ταινιών όπως «O Ναυαγός» και «Forrest Gump» με τον Τομ Χανκς αλλά και του «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ» και γνωστός για την πρωτοποριακή χρήση της ψηφιακής 3D τεχνολογίας στα «The Polar Express» και «Beowulf», ο Ζεμέκις μετέφερε στον κινηματογράφο, στο «The Walk» μια καθ’ όλα αληθινή και συναρπαστική ιστορία: το απίστευτο κατόρθωμα του Γάλλου σχοινοβάτη Philippe Petit, εν έτει 1974, ο οποίος περπάτησε σ’ ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center, σε ύψος που έφτανε τα σχεδόν 450 μέτρα από το έδαφος.

Κι όλα αυτά χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Τον παράτολμο σχοινοβάτη υποδύεται ο εξαιρετικός ηθοποιός Joseph Gordon-Levitt (Inception), τον οποίο οι σινεφίλ θυμούνται και ως μικρό παιδί στην φυσιολατρική ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ «Το Ποτάμι κυλά ανάμεσα μας» το 1993.

Σε τέτοια ύψη, το γεγονός ότι η ταινία είναι τρισδιάστατη την αναδεικνύει σε μία από τις πιο καθηλωτικές κινηματογραφικές εμπειρίες όλων των εποχών, όπως λέγεται.

Η κινηματογράφηση αξιοποιεί στο έπακρο όχι μόνο το θέαμα που κόβει την ανάσα αλλά και τις συγκινητικές σχέσεις ανάμεσα σε όλους αυτούς που βοήθησαν τον Petit στην εκτέλεση αυτής της μεγαλειώδους σύλληψης. Η κινηματογραφική διαδρομή με οδηγό τον Zemeckis είναι ένα αξέχαστο παραμύθι με πάθος, εμπόδια και σημάδια της τύχης, κάποιους που πίστεψαν σε κάτι απίθανο και μερικούς που το εγκατέλειψαν, στιγμές αδυναμίας και, αμέσως μετά, υπέρβασης, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Feelgood.

Η Βόλτα στο Κενό επιλέχθηκε ως η ταινία έναρξης του Φεστιβάλ Νέας Υόρκης (2015), μια και, μεταξύ άλλων, αποτελεί μια έκφραση αγάπης προς την μαγνητική αυτή πόλη.

Από τις 8 Οκτωβρίου το φιλμ θα κάνει την πρεμιέρα του στις ελληνικές αίθουσες και αναμένεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas.

Νέα Υόρκη, 7 Αυγούστου 1974. Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 25 του χρόνια, ο Γάλλος σχοινοβάτης Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) περπάτησε για 45 λεπτά, κάνοντας οκτώ διαδρομές πέρα-δώθε, σ’ ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center, 411 μέτρα από το έδαφος, χωρίς την άδεια του Δήμου ή οποιασδήποτε αρχής. Δώδεκα άνθρωποι έχουν περπατήσει στο φεγγάρι. Μόνο ένας όμως έχει περπατήσει στο τεράστιο κενό ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους. Αυτή είναι η ιστορία του. Προδοσίες, διαφωνίες, μια ομάδα από όλον τον κόσμο, ένας μέντορας (Ben Kingsley) και ένα θεότρελο σχέδιο.

Το θέμα αυτό αποτέλεσε και την αφορμή για το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Man on Wire» πριν από 7 χρόνια που τιμήθηκε και με Όσκαρ.

Διάρκεια: 123 λεπτά.

Η ταινία θα προβληθεί και σε 3D.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Robert Zemeckis

Σενάριο (βασισμένο στα απομνημονεύματα του Philippe Petit με τίτλο To Reach the Clouds): Robert Zemeckis, Christopher Browne

Παίζουν οι: Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, Charlotte Le Bon, James Badge Dale, Ben Schwartz, Steve Valentine.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Dariusz Wolski, ASC

Μοντάζ: Jeremiah O’Driscoll.

Στις 7 Αυγούστου του 1974, την ημέρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Richard Nixon ανακοίνωσε την παραίτηση του, ο Philippe Petit, ένας Γάλλος ακροβάτης, αιφνιδίασε τη Νέα Υόρκη περπατώντας σε ένα τεντωμένο σχοινί ανάμεσα στους πύργους του World Trade Center που είχαν ανεγερθεί λίγο πιο πριν. Οι περαστικοί, βιαστικοί Νεοϋορκέζοι σήκωσαν τα μάτια και έμειναν στην ίδια στάση για ώρα. Ένας άντρας χόρευε ψηλά στον ουρανό.

Σαράντα χρόνια μετά, ο Zemeckis, ένας από τους πιο επιτυχημένους Αμερικάνους δημιουργούς που ενσωματώνουν την τεχνολογία για να αφηγηθούν συναρπαστικές ιστορίες, μας πάει έναν απίστευτο περίπατο με τον Philippe Petit. Η Βόλτα στο Κενό, ένα επικό θέαμα, δίνει την ευκαιρία στο κοινό να βρεθεί εκεί που μόνο ένας άνθρωπος έχει καταφέρει να πάει. 110 ορόφους πάνω από τη γη, πάνω σε ένα σχοινί, ανάμεσα στους ουρανοξύστες του World Trade Center.

«Όταν πρωτοδιάβασα την ιστορία, σκέφτηκα “Θεέ μου, αυτή η ταινία πρώτον πρέπει να γίνει πάση θυσία και δεύτερον πρέπει να γίνει τρισδιάστατη”» είπε ο Zemeckis, προθέτοντας πως «όταν βλέπεις έναν σχοινοβάτη, τον κοιτάς από χαμηλά προς τα πάνω. Ποτέ δεν έχεις την προοπτική του πώς είναι να είσαι στο σχοινί. Η ταινία μας ακολουθεί την ιστορία του Petit, αλλά σε ανεβάζει στο σχοινί, περπατάς μαζί του. Η τρισδιάστατη εικόνα είναι τρομερά εντυπωσιακή».

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture