Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Πατρινός βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης στο thebest.gr - "Όνειρο μου είναι να γίνει μία μεγάλη παραγωγή όπερας από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας"

Ο Πατρινός βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαού...

Ο Ν. Καραγκιαούρης και η σοπράνο Φωτεινή Αθανασάκη τραγουδούν τη Δευτέρα στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων"

Κομμάτια γνωστά και αγαπητά από μουσικά είδη όπως μιούζικαλ, όπερα, ελληνική οπερέτα και ιταλικές καντσονέτες που θα «μιλήσουν» στο αυτί και την καρδιά των θεατών, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της μουσικής παράστασης «Σαν Όνειρο Μαγευτικό» που θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» στην πλ. Γεωργίου, την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, στις 21.00.

Η παράσταση έρχεται στην Αχαική πρωτεύουσα μετά από πρόσκληση - μετάκληση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η όμορφη αυτή παράσταση της Altercom, όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr, o Πατρινής καταγωγής βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης που τραγουδά μαζί με την μέτζο σοπράνο Φωτεινή Αθανασάκη, έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία σε επιλεγμένους σταθμούς ανά την Ελλάδα όπως την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, τα Ιωάννινα, την Τήνο και την Θεσσαλονίκη ενώ μετά την Πάτρα αναμένεται να ταξιδέψει και στο Ναύπλιο αλλά και στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στις 19 Οκτωβρίου 2015.

Την Φωτεινή Αθανασάκη και τον Νικόλαο Καραγκιαούρη που το ευρύ κοινό γνώρισε μέσα από την εντυπωσιακή ερμηνεία του ως Ιεροεξεταστής στους «Δαίμονες» του Νίκου Καρβέλα πλάι στην Άννα Βίσση στο θέατρο Παλλάς, θα συνοδέψουν επί σκηνής, στο πιάνο ο Πάνος Λουμάκης και στο βιολί, ο διεθνούς φήμης και ιδιαίτερα ταλαντούχος βιολονίστας Γιάννης Γεωργιάδης.

Ο επιβλητικός στην όψη λόγω ύψους και με σπουδαία φωνή Νικόλαος Καραγκιαούρης, ο οποίος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα, ξέκλεψε λίγη ώρα από τις πρόβες για την παράσταση που θα δοθεί στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων και μίλησε στο thebest.gr.

«Τα κομμάτια της παράστασης είναι χωρισμένα σε τέσσερις ενότητες ανάλογα με το είδος της μουσικής, έχουν όμως ως κοινό τους παρονομαστή και θέμα τον έρωτα. Πρόκειται για γνωστά κομμάτια που απευθύνονται όχι μόνο στους λάτρεις της όπερας, της οπερέτας, του μιούζικαλ και της ιταλικής καντσονέτας αλλά και σε όσους ξέρουν να “νιώθουν”.

Οι Πατρινοί θα ακούσουν στη βραδιά αυτή κομμάτια από τον “Βιολιστή της Στέγης”, το “Kiss me Kate”, την “Κάρμεν”, τη “Δαλιδά”, την “Καβαλερία Ρουστικάνα”, ναπολιτάνικες καντσονέτες, κομμάτια της αθάνατης ελληνικής οπερέτας όπως του Νίκου Χατζηαποστόλου, κ.α.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκιαούρης, ο οποίος έχει κάνει σπουδές βιολιού και πιάνου στο Δημοτικό ωδείο Πατρών ενώ έχει λάβει δίπλωμα Μονωδίας από το Ωδείο Αθηνών, έχοντας για δασκάλα, την κυρία Hara Savino, το 2007.

Ο κ. Καραγκιαούρης εξέφρασε την ξεχωριστή του χαρά που θα τραγουδήσει όχι μόνο στη γενέτειρα του (είχε ξαναεμφανιστεί στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πατρών τον περασμένο Ιανουάριο με ιδιαίτερη επιτυχία) αλλά και στη σκηνή του ιστορικού Δημοτικού θεάτρου Απόλλων, το κομψοτέχνημα αυτό του Τσίλερ, το οποίο και είχε πρωτολειτουργήσει με παράσταση όπερας.

«Όνειρο μου και το λέω εδώ από την Πάτρα, είναι να γίνει μία μεγάλη παραγωγή όπερας με λυρικούς ερμηνευτές, ηθοποιούς, ορχήστρα, κοστούμια, κ.α. και να παίξω σε αυτή. Θεωρώ ότι το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας είναι ικανό και έχει τις προδιαγραφές και το δυναμικό να κάνει μία τέτοια παραγωγή πάνω στο τόσο ξεχωριστό θεατρικό είδος που είναι η όπερα. Αναμφίβολα θα ήθελα πολύ να γίνει στο μέλλον μία τέτοια παράσταση», τόνισε με ενθουσιασμό ο κ. Καραγκιαούρης.

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ως γνωστό σύστησε επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Θοδωρή Αμπαζή ένα εργαστήρι λυρικών ερμηνευτών, θεσμό που συνεχίζει και ο νέος καλλιτεχνικός του θεάτρου Κώστας Καζάκος έχοντας θέσει επικεφαλής του στούντιο λυρικού τραγουδιού, τον Μίχαελ Ζάιμπελ.

Ο Νικόλαος Καραγκιαούρης εκτός από το «Σαν Όνειρο Μαγευτικό», ετοιμάζει πολλά ακόμα για τη νέα χειμερινή καλλιτεχνική περίοδο 2015-2016. Όπως μας αποκάλυψε θα είναι κατ’ αρχάς στο μόνιμο επιτελείο λυρικών ερμηνευτών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (το πρόγραμμα της νέας περιόδου ανακοινώθηκε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα) και θα συμμετέχει σε τουλάχιστον δύο παραγωγές, την «Φόνισσα» που βασίζεται στο αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και στην «Μποέμ» του Πουτσίνι. Η «Φόνισσα» σε μουσική σύνθεση Γιώργου Κουμεντάκη (είχε πρωτοπαιχθεί για λίγο πέρυσι το Νοέμβριο και ο Ν. Καραγκιαούρης είχε υποδευθεί τον Ειρηνοδίκη) θα ανέβει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η «Μποέμ» στο θέατρο της Λυρικής στην οδό Ακαδημίας.

Επίσης ο κ. Καραγκιαούρης μας είπε πως θα παίξει σε μία μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή, μία όπερα που θα απευθύνεται σε παιδιά και μεγάλους με τίτλο «Το Σκιάχτρο». Την μουσική γράφει ένας νέος συνθέτης ο Χρήστος Γιαννούλης ενώ η παράσταση προορίζεται για το Δημοτικό θέατρο του Πειραιά.

Τέλος ο κ. Καραγκιαούρης μας αποκάλυψε ένα ακόμη σχέδιο του που ετοιμάζει για το 2016.

«Θα είναι μία παράσταση με γνωστά κομμάτια που θα παρουσιάζει όλη την ιστορία και διαδρομή της ελληνικής οπερέτας και της ελληνικής μουσικής δημιουργίας εν γένει. Υπεύθυνος για το στήσιμο αυτής της μουσικής παράστασης είναι ο ηθοποιός και συγγραφέας Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος έχει γράψει και επιμεληθεί πολλές βιογραφίες καλλιτεχνών και έχει μεγάλη εμπειρία και γνώση του αντικειμένου.

Στην παράσταση αυτή θα είναι και η Νίνα Λοτσάρη, ο Παναγιώτης Πετράκης, κ.α. και μετά το αρχικό ανέβασμα στην Αθήνα θα ακολουθήσει περιοδεία ανά την Ελλάδα και πολύ πιθανόν να έρθει και στην Πάτρα», μας είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν κλείσουμε την σύντομη επικοινωνία μας ο Νικόλαος Καραγκιαούρης δεν παρέλειψε να τονίσει πως στις επιθυμίες και στόχους του είναι και μία διεθνή καριέρα στον απαιτητικό τομέα της όπερας. Ήδη έχει στα σκαριά μία εμφάνιση στο Παρίσι όπου έχει τραγουδήσει και κατά το παρελθόν αλλά και στη Ρώμη όπου εξάλλου πηγαίνει συχνά μιας και εκεί είναι η δασκάλα του στο τραγούδι.

* Η τιμή του εισιτηρίου για την μουσική παράσταση «Σαν όνειρο Μαγευτικό» είναι 7 ευρώ το κανονικό ενώ το φοιτητικό και ανέργων κοστίζει 5 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», στο ταμείο, στην πλ. Γεωργίου.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας της παράστασης είναι και το thebest.gr.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η φωτ. είναι του Λεωνίδα Βασιλόπουλου. (από ανάρτηση στο σάιτ tinosvoice.gr).

Η φωτ. είναι του Λεωνίδα Βασιλόπουλου. (...

Η φωτ. είναι του Λεωνίδα Βασιλόπουλου. (από ανάρτηση στο σάιτ tinosvoice.gr).

Η παράσταση "Σαν όνειρο Μαγευτικό..." παρουσιάστηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε και στην Κεφαλονιά.

Η παράσταση "Σαν όνειρο Μαγευτικό.....

Η παράσταση "Σαν όνειρο Μαγευτικό..." παρουσιάστηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε και στην Κεφαλονιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture