Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών μετείχε στις διήμερες εκδηλώσεις "3ο Πανηγυρίζοντας" στην Δράμα

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών μετείχε σ...

Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2015

Η πρόεδρος με τα μέλη του ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, μαζί με το δάσκαλο Τζίμη Ηλία, το βοηθό δασκάλου Βασίλη Σταμόπουλο και τους χορευτές του Λυκείου πριν από μερικές μέρες έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Είχαν την χαρά να ταξιδέψουν στην μακρινή ακριτική Δράμα για να συμμετάσχουν στο «3ο Πανηγυρίζοντας». Πρόκειται για τις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν το Λύκειο των Ελληνίδων Δράμας μαζί με τον Δήμο Δράμας και την Αντιπεριφέρεια Δράμας στην πόλη της Δράμας, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2015.

Τίτλος των εκδηλώσεων ήταν «Πανηγυρίζοντας στη Δράμα του νερού και του κρασιού».

Πάτρα – Δράμα, ένα ταξίδι πολλών ωρών και αμέτρητων χιλιομέτρων. Ένας προορισμός που για να τον προσεγγίσουν οι αχαιοί πρέπει να διασχίσουν σχεδόν όλη την Ελλάδα. Ούτε οι ατελείωτες ώρες ταξιδιού ούτε τα αμέτρητα χιλιόμετρα ήταν αρκετά να πτοήσουν την ομάδα του ΛτΕ Πατρών. Χωρίς δεύτερη σκέψη η Πρόεδρος κ. Κατερίνα Πολυκρέτη και τα μέλη του ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών αποδέχτηκαν με ιδιαίτερη τιμή την πρόσκληση της Προέδρου του ΛτΕ Δράμας κ. Άννας Ντινάκη-Κονδυλάκη καθώς και των μελών του ΔΣ και με μεγάλη ευχαρίστηση συμμετείχαν στο «3ο Πανηγυρίζοντας».

Το διήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΛτΕ Δράμας είχε ως στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής ελληνικής κληρονομιάς, προβάλλοντας την πολυπολιτισμική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής της Δράμας. Επίσης στόχευε στην ανάπτυξη σχέσεων και δεσμών μεταξύ των συγκροτημάτων που συμμετείχαν και επιπλέον την πραγματοποίηση οδοιπορικού και ξεναγήσεων στους δρόμους του κρασιού και του νερού την Δράμας με την προβολή τοπικών προϊόντων.

Η φιλοξενία των κυριών του ΛτΕ Δράμας ήταν αξιοσημείωτη επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την ζεστασιά στην ψυχή και στην καρδιά που χαρακτηρίζει τους βορειοελλαδίτες.

Η Πρόεδρος και το ΔΣ του ΛτΕ Δράμας, σωστές οικοδέσποινες, άνοιξαν το «σπίτι» τους στο ΛτΕ Πατρών, μας ξενάγησαν στους χώρους τους και μας αγκάλιασαν με φροντίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής μας στην πόλη της Μακεδονίας. Ανάμεσα σε πλήθος τοπικών συγκροτημάτων καθώς και άλλων από το γειτονικό Μεσολόγγι, την συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, την Θεσσαλία, τις Σέρρες και την Καβάλα, η Πάτρα είχε την τιμητική της και εντυπωσίασε με τις «Αμαλίες» και τους «Φουστανελάδες».

Αυτό το αντάμωμα με τα διαφορετικά χρώματα και ήχους, αυτή η συνάντηση των παραδόσεων απ’ όλη την Ελλάδα, αυτό το μουσικοχορευτικό πανηγύρι διεξήχθει με μεγάλη επιτυχία και αξιοσημείωτη συμμετοχή των πολιτών της Δράμας και της ευρύτερης περιοχής. Το ΛτΕ Πατρών προβλήθηκε με το καλύτερο τρόπο αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευχαριστώντας το ΛτΕ Δράμας για την πρόσκληση και την θερμή υποδοχή, το ΛτΕ Πατρών υπόσχεται στο μέλλον να προσφέρει ένα Αχαϊκό Αντάμωμα προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή η Ελληνική μας παράδοση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture