Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με τον «Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινγκστον» η έναρξη της νέας περιόδου της Λέσχης Ανάγνωσης Πάτρας

Με τον «Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινγκστον» η ένα...

Η συνάντηση θα γίνει αυτή τη Δευτέρα στις 20.00 στο "Παναχαικόν"

Η Λέσχη Ανάγνωσης Πάτρας "Ανθεία", μπαίνει στο 2ο χρόνο λειτουργίας της μετά την επιτυχημένη 1η χρονιά στη διάρκεια της οποίας διοργανώθηκαν εννέα αναγνώσεις, με χώρο δράσης το μπαρ Vino Vina, στην Τριών Ναυάρχων.

Η καινούρια φθινοπωρινή –χειμερινή περίοδος 2015-2016 θα βρει τα μέλη της λογοτεχνικής συντροφιάς «Ανθεία» σε νέο πλέον στέκι και πιο συγκεκριμένα στο «Παναχαικόν» στα Ψηλαλώνια.

Η πρώτη συνάντηση – ανάγνωση και ανάλυση βιβλίου για τη Β' περίοδος, 2015-2016 έχει προγραμματιστεί γι’ αυτή τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ. Έχει επιλεγεί το σπουδαίο βιβλίο «Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» του Richard Bach, για το οποίο θα μιλήσει η Χαρά Αντιόχου.

Ο «Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» που κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα σε μετάφραση Γ. Κυπραίου, έχει χαρακτηριστεί ως η πιο πολυσυζητημένη, γεμάτη έμπνευση ιστορία της εποχής μας και αφηγείται τη ζωή ενός πουλιού, που είναι αποφασισμένο να μην είναι συνηθισμένο.

Αυτό το μοντέρνο κλασικό best seller, που έχει εκδοθεί με ένα όμορφο νέο εξώφυλλο και είναι η ιστορία ανθρώπων που θέλουν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους αλλά και να φτιάξουν τους δικούς τους κανόνες, έχει εμπνεύσει ανθρώπους ανά δεκαετίες.

«Οι πιο πολλοί γλάροι το μόνο που μπαίνουν στον κόπο να μάθουν είναι οι βασικές αρχές της πτήσης – δηλαδή πώς να πετούν για να φτάσουν από την ακροθαλασσιά στην τροφή τους και πάλι πίσω», γράφει ο συγγραφέας Richard Bach σε αυτή την αλληγορία για ένα μοναδικό πουλί που ονομάζεται Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον. «Γι’ αυτούς δεν έχει σημασία το πέταγμα, αλλά το φαγητό. Όμως για τούτον εδώ το γλάρο, μετρούσε πολύ περισσότερο η χαρά τού να πετάει». Το πέταγμα στην πραγματικότητα είναι η μεταφορά που κάνει την ιστορία αυτή υψηλού νοήματος. Αυτό το μοντέρνο κλασικό best seller είναι ένα παραμύθι για την αναζήτηση υψηλού νοήματος στη ζωή, ακόμη κι αν το σμήνος σου, η φυλή ή η γειτονιά σου βρίσκει τη φιλοδοξία σου απειλητική (κάποια στιγμή ο αγαπημένος μας γλάρος εξορίζεται από το ίδιο του το σμήνος).

Χωρίς να διακινδυνεύει το υψηλό του όραμα, ο Ιωνάθαν μαθαίνει τη σημασία της αγάπης και της ευγένειας και λαμβάνει την ύψιστη ανταμοιβή – την υπεροχή. Οι ονειρικές εικονογραφήσεις από τον Russell Munson είναι απλώς οι σωστές εικονογραφήσεις για αυτό το κλασικό έργο πνευματικότητας που έχει εμπνεύσει χιλιάδες αναγνώστες να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι στη ζωή και να εκπληρώσουν τον πραγματικό τους σκοπό.

Μάλιστα κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία η νέα εμπλουτισμένη έκδοση του κλασικού αυτού βιβλίου με το τέταρτο μέρος του Γλάρου Ιωνάθαν που για χρόνια ο συγγραφέας κρατούσε σε ένα συρτάρι.

Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον είναι ένα από τα ελάχιστα βιβλία που έμειναν στην πρώτη θέση της λίστας best seller των New York Times για δύο συνεχόμενα χρόνια. Με περισσότερα από 60 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων του να ταξιδεύουν στον κόσμο, ο Richard Bach παραμένει ένας από τους πιο γνωστούς και αναγνωρίσιμους συγγραφείς των τελευταίων δεκαετιών. Πρώην πιλότος της πολεμικής και της πολιτικής αεροπορίας, και πιλότος σε επικίνδυνες αεροπορικές επιδείξεις, ο Bach συνεχίζει να πετά και να γράφει, εξερευνώντας τη χαρά και την ελευθερία του ουρανού, καταγράφοντας και ερμηνεύοντας τις εμπειρίες του.

Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης «Ανθεία» θα γίνει στις 2/11/2015 με επίκεντρο το βιβλίο «Έθιμα ταφής» της Hannah Kent και ομιλήτριες την Τασία Αγγελοπούλου και τη Μαρία Κουρμπανά ενώ για τις 7/12/2015 έχει επιλεγεί το βιβλίο «Άκου ανθρωπάκο» του Βίλχελμ Ράιχ, το οποίο θα αναλύσει η Βικτωρία Αγγελοπούλου

Υπενθυμίζεται, ότι η Λέσχη Ανάγνωσης Πάτρας "ΑΝΘΕΙΑ", αποτέλεσε δημιούργημα της Βικτωρίας Αγγελοπούλου και της Ανδρονίκης Χρυσάφη, οι οποίες και αποφάσισαν να υλοποιήσουν μία από τις όμορφες σκέψεις τους, που δεν ήταν άλλη, από το να φτιάξουν και στην Πάτρα μία «Λέσχη Ανάγνωσης» όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαικές πόλεις.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture