Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι το μέλλον...

Του Θανάση Νταβλούρου

Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου η Νέα Δημοκρατία υπέστη μια νέα δεινή ήττα, η οποία γίνεται περισσότερο οδυνηρή εάν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι επήλθε μετά από ένα καταστροφικό επτάμηνο που έζησε η χώρα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Κι όμως, παρόλα αυτά, ο ελληνικός λαός ανέδειξε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα με αισθητή διαφορά.

Πώς και γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έπεισε για τη δικαίωση των θέσεων της και την απόλυτη επιβεβαίωση των όσων είχε προβλέψει, κατηγορούμενη επανειλημμένως για καλλιέργεια κλίματος κινδυνολογίας και φόβου;

Η απάντηση θα πρέπει να αναζητηθεί στη βάσιμη εκτίμηση ότι με το εκλογικό αποτέλεσμα η ελληνική κοινωνία έδωσε στη Νέα Δημοκρατία ένα σαφές μήνυμα ανανέωσης, που δεν περνάει μέσα από «πολιτικά τζάκια» και παλαιοκομματικές πρακτικές.

Και το συγκεκριμένο μήνυμα θα πρέπει να ερμηνεύσουμε και να αξιοποιήσουμε αναλόγως οδεύοντας στην ανάδειξη της νέας ηγεσίας μας.

Ως εκ τούτου, και υπό το πρίσμα της λαϊκής εντολής για ανανέωση, στηρίζω με θέρμη την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, όχι όμως στη «λογική» της αναζήτησης ενός «αντι – Τσίπρα».

Διότι σε αντίθεση με τον σημερινό πρωθυπουργό, που είναι παιδί κομματικού σωλήνα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας  είναι ένας νέος άνθρωπος που προέρχεται από την κοινωνία, ζει μέσα στην κοινωνία, και απευθύνεται σ’ αυτήν.

Απόδειξη περίτρανη της εν λόγω διαπίστωσης αποτελεί η πανηγυρική και σχεδόν καθολική επικράτηση του στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ποσοστό άνω του 70%, και κόντρα στην υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη που στήριζε τότε επισήμως η Νέα Δημοκρατία.

Είναι προφανές ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας με την ισχυρή προσωπικότητά του και την αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει έως τώρα στη σύντομη αλλά πλούσια πολιτική διαδρομή του, μπορεί να φέρει ένα διαφορετικό «αέρα» στην παράταξη μας, μια «φρεσκάδα» που θα της δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να προσεγγίσει εκ νέου την κοινωνία.

Και είναι ακριβώς ο εναγκαλισμός του με την κοινωνία το μεγαλύτερο «αντίδοτο» στο ασυμβίβαστο που θα έχει στην αρχή της θητείας του με την αδυναμία της ανάδειξης του ως μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου έως το 2019. Ωστόσο, για λίγα μόλις χρόνια δεν μπορούμε, δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα, να θυσιάσουμε και το μέλλον της παράταξης μας, που αναμφισβήτητα αντιπροσωπεύει και προσωποποιεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

*Ο κ. Θανάσης Νταβλούρος είναι πρώην βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις