Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Ελλάδα η ναυτική περιπέτεια "Στην Καρδιά της Θάλασσας"

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Ελλάδ...

Σε διανομή από την εταιρεία Tanweer - Το φιλμ αναμένεται και στην Πάτρα

Tρεις εβδομάδες μετά την έξοδο του στις ΗΠΑ (11 Δεκεμβρίου) στις 31 Δεκεμβρίου 2015, παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2016 θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας η νέα ταινία του τιμημένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ «Στην Καρδιά της Θάλασσας – Ιn the Heart of the Sea», όπου διηγείται την αληθινή ιστορία που ενέπνευσε τον συγγραφέα του Μόμπι Ντικ, Χέρμαν Μέλβιλ.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κρις Χέμσγουορθ του «Thor», Κίλιαν Μέρφι, Μπένζαμιν Γουόκερ και Μπεν Γουίσοου.

Η ταινία «Στην Καρδιά της Θάλασσας» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες σε 2D και 3D, σε διανομή από την εταιρεία Tanweer.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ρον Χάουαρντ («A Beautiful Mind»), ο οποίος συνεργάστηκε με τον Κρις Χέμσγουορθ και πέρυσι στο «Rush», σκηνοθετεί την περιπέτεια «Στην Καρδιά της Θάλασσας», που είναι βασισμένη στο best seller βιβλίο του Ναθάνιελ Φίλμπρικ, σχετικά με την δραματική, αληθινή ιστορία του Έσεξ.

Το χειμώνα του 1820, το φαλαινοθηρικό πλοίο της Νέας Αγγλίας, Έσεξ, δέχτηκε επίθεση από κάτι που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης. Η αληθινή, ανθρώπινη τραγωδία θα ενέπνεε τον Χέρμαν Μέλβιλ να γράψει το αριστούργημα του, «Μόμπι Ντικ».

Το βιβλίο όμως, θα διηγούνταν τη μισή μόνο ιστορία. Η ταινία «Στην Καρδιά της Θάλασσας» θα μας αποκαλύψει την οδυνηρή κατάληξη αυτής της συνάντησης, καθώς το πλήρωμα του πλοίου που καταφέρνει να επιβιώσει, θα φτάσει στα άκρα και θα κάνει το ακατόρθωτο, προκειμένου να μείνει ζωντανό. Έχοντας να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ανέμους, ασιτία, πανικό και απελπισία, οι άνδρες θα φτάσουν να αμφισβητήσουν ακόμη και τις βαθύτερες αντιλήψεις τους, από την αξία της ζωής τους μέχρι την ηθική της δουλειάς τους, την ώρα που ο καπετάνιος τους, αναζητά το δρόμο για τη σωτηρία τους και ο πρώτος ύπαρχος του, θέλει να κυνηγήσει και να σκοτώσει την φάλαινα.

Στο «In the Heart of the Sea” πρωταγωνιστεί ο Κρις Χέμσγουορθ («Thor»), ως ο βετεράνος πρώτος αξιωματικός Όουεν Τσέις, ο Μπένζαμιν Γουόλκερ («Abraham Lincoln: Vampire Hunter») ως ο άπειρος κυβερνήτης του πλοίου, ο Κίλιαν Μέρφι («The Dark Knight Rises»), ως ο δεύτερος υποπλοίαρχος Μάθιου Τζόι και ο Μπεν Γουίσοου, ως ο συγγραφέας Χέρμαν Μέλβιλ που η έρευνα του στα γεγονότα, 30 χρόνια αργότερα, βοήθησε να έρθει η ιστορία στο φως.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βιβλίο στο οποίο βασίζεται η ταινία, «In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex», του Ναθάνιελ Φίλμπρικ κέρδισε το 2000 το National Book Award for Nonfiction και κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture