Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετόχι: Καταγγελία για “κόψιμο” με αλυσοπρίονο ξύλινων στύλων της ΔΕΔΔΗΕ

Μετόχι: Καταγγελία για “κόψιμο” με αλυσο...

Προοριζόταν για φωλιές πελαργών στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς

Ο Σύλλογος για την δράση και την ανάκαμψη των λευκοπελαργών στην Ελλάδα καταγγέλει ότι ασυνείδητοι “έκοψαν” με αλυσοπρίονο ξύλινους στύλους της ΔΕΔΔΗΕ που προοριζόταν για φωλιές πελαργών στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωσής τους:

Στις 4 Απριλίου 2015 το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. τοποθετούσε στην περιοχή του Μετοχίου, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, τέσσερις ξύλινους στύλους ανά δεκαπέντε μέτρα με δυο τεχνητά καλάθια-φωλιών πελαργών στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου Στροφυλιάς.

Το αίτημα του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς (Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.) προς τον Περιφερειακό Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Πελοποννήσου-Ηπείρου, κ. Μυλωνά Σπυρίδων για τοποθέτηση νέων φωλιών πελαργών έγινε αμέσως αποδεκτό και ξεκίνησε η διαδικασία-μελέτη για την χωροθέτηση τους στην προστατευόμενη περιοχή.

Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση του προστατευόμενου είδους (πελαργός Ciconia ciconia Οδηγία 79/409/ΕΟΚ) ενθαρρύνοντας την πιθανότητα φωλιάσματος και πραγματοποιώντας τη διαδικασία πριν την αναπαραγωγική τους περίοδο όπως και έγινε.

Δυστυχώς όμως πριν μερικές ημέρες οι επόπτες φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης στα πλαίσια της καθημερινής περιπολίας τους έγιναν μάρτυρες ενός αρνητικούς γεγονότος παρατηρώντας και καταγράφοντας την απουσία δυο από τους τέσσερις ξύλινους στύλους.

Ασυνείδητοι” κόψανε με αλυσοπρίονο τις βράδυνες ώρες της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου 2015. Άμεσα ενημερώθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ για το περιστατικό ενώ κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας.

Το σίγουρο είναι ότι οι δυο κομμένοι στύλοι δεν προορίζονται για καυσόξυλα αλλά για άλλη χρήση μιας και είναι εμποτισμένοι με πισσέλαιο για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η προσχεδιασμένη ενέργεια των αγνώστων για το φώλιασμα των πελαργών προδίδει απλώς την έλλειψη οικολογικής ευαισθησίας και αγάπης προς κάθε απειλούμενο είδος και το φυσικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις