Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Κορινθιακός, θάλασσα ζωντανή»- Ημερίδα στην Πάτρα στις 7 Οκτωβρίου

«Κορινθιακός, θάλασσα ζωντανή»- Ημερίδα ...

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Ημέρες Κορινθιακού"

O Κορινθιακός Κόλπος, έχει δίκαια αποκληθεί μικρογραφία της Μεσογείου, μια και είναι μια κλειστή, ευαίσθητη θάλασσα, αρκετά βαθιά, ανάμεσα στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, με εκπληκτικής ομορφιάς ακτές και σημαντικό πλούτο ζωντανών ειδών. Όχι λιγότερο σημαντικές είναι οι πολιτιστικές και ιστορικές του αξίες. Αντιμετωπίζει όμως προβλήματα όπως η αλίευση με καταστροφικά εργαλεία, οι αμμοληψίες από τα ποτάμια που κτίζουν τις ακτές του, η ρύπανση του βυθού του από πλαστικά, η υπερσυγκέντρωση βιομηχανικών και εξορυκτικών δραστηριοτήτων στην βόρεια ακτή του.

 

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας έχει σημαντική συμμετοχή στους αγώνες για την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου από τους παράγοντες που τον απειλούν με υποβάθμιση.

 

Συμμετέχουμε και πάλι διοργανώνοντας στην πόλη μας μια σημαντική επιστημονική ημερίδα για την ανάδειξη του Κορινθιακού Κόλπου ως οικοσυστήματος, στα πλαίσια ευρύτερων εκδηλώσεων με τίτλο «Ημέρες Κορινθιακού» που γίνονται και σε άλλες πόλεις, όπως ιστιοπλοϊκός αγώνας με κατάληξη την Ναύπακτο, ημερίδες στο Κιάτο και τη Λιβαδειά, θεατρική παράσταση στο Αίγιο και άλλες εκδηλώσεις.

 

Η Ημερίδα στην Πάτρα

Η Ημερίδα θα γίνει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου από 19.00 ως 21.30 στην Αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Φιλοποίμενος 24, 3ος όρ. με τίτλο «Κορινθιακός, θάλασσα ζωντανή». Στόχος της, να τεκμηριωθεί η ανάγκη συστηματικής επιστημονικής παρακολούθησης του Κορινθιακού, ως θεμέλιο της αποτελεσματικής  προστασίας του.

 

Οι εισηγητές είναι:

1.       Ηρώ Τσιμπρή, Γενική Δ/ντρια-Συντονίστρια Τοπικού Προγράμματος LEADER 2007-2013: Σύντομη αναφορά στους σκοπούς του προγράμματος «Ημέρες Κορινθιακού».

2.       Κων/νος Κουτσικόπουλος, Καθηγητής Βιολογικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών. Θέμα: «Κορινθιακός Κόλπος: ένα μοναδικό αλλά άγνωστο φυσικό εργαστήρι».

3.       Άντζελα Λάζου, στέλεχος της Greenpeace Ελλάδας

Θέμα: «Κορινθιακός Κόλπος, ένα μικρό καταφύγιο ζωής»

4. Βασίλης Παπαδόπουλος, Φυσικός Ωκεανογράφος στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ)

Θέμα: «Η ανάγκη Ωκεανογραφικής Παρακολούθησης του συστήματος του Κορινθιακού Κόλπου»

5.       Γιώργος Κανέλλης, περιφ. σύμβουλος Δ. Ελλάδας, μέλος ΟΙΚΙΠΑ

Θέμα: «Προτάσεις και αγώνες για ένα βιώσιμο Κορινθιακό»

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

 

Η παρουσία όλων θα είναι σημαντική για την υποστήριξη της προστασίας μιας μοναδικής θαλάσσιας περιοχής που προσφέρει πολλά στην ποιότητα ζωής των κατοίκων όλων των περιοχών που βρέχονται απ’ αυτήν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις